Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 639 kJ / 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
Tuky | 11,14 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z diviaka odblanime, ak ma rozne slachy, vyrezeme ich. Maso nakrajame na platky, tak aby boli prave na spiz. Dame ich do misy a zalejeme sladkym mliekom tak, aby boli prikryte. Odlozime na 24 hodin do chladnicky.
Krok 2: Vyberieme z mlieka, osusime a dame naspat do misy. Roztopime maslo, tak, aby sa neskvarilo a maso zalejeme maslom. Musi sa vytvorit na mase vrstva masla, aby sa nedostal k masu vzduch. Takto moze maso v masle stat v chladnicke aj niekolko dni. Maso pred pripravou vyberieme a maslo olupeme.
Krok 3: V kastroliku si roztopime nove maslo bez rozprazania. Ked vychladne, prelisujeme do neho cesnakove struciky a korenie na divinu. Kusy masa poriadne v ochutenom masle obalime. K divine sa patri davat udenu slaninu, bohuzial ja taku nemam. Kupila som si tenke pasiky ranajkovej slaniny, je prerastana a vonia po udeni.
Krok 4: Salotky som ocistila a prerezala na polovicu. Kazdu salotku som obalila do pasikov slaniny. Mala som tak istotu, ze sa mi pocas pecenia nerozpadne a ze slanina nebude specena, lebo bude od sladkej salotkovej stavy. Klobasu nakrajame na kolieska.
Krok 5: No a pripravime si spizy. Ked su spizy hotove, bohato ich vykropime citronovou stavou, posolime a pokorenime. Na panvici rozohrejeme olej a spizy opecieme z obidvoch stran. Prelozime ich do pekacika. Vypek z panvice rozriedime horucou vodou a podlejeme maso v pekaciku. Ja som k tomu dala este lyzicu oleja.
Krok 6: Utesnime alobalom a dame piect do rury na 190 stupnov , moja upiekla maso cca do hodiny a pol. Ako prilohu som podavala zlate zemiaky. Vyberieme si mensie zemiaky, ocistime ich a prekrojime na polovice. Pekacik vytrieme bravcovou mastou a pokladieme zemiaky reznou stranou dolu. Polozime do vyhriatej rury na 200 stupnov. Po 20 minutach zemiaky otocime na druhy stranu a dopecieme dalsich 15 az 20 minut.
Zveřejněno 6. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí špízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WkR
Moje poznámka
Kančí špízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WkR
Nejnovější recepty
Bezinkový sirup
Přidáno před 1 hodinou
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 13 hodinami
Pečený hruškový čaj
Přidáno před 13 hodinami
Hrušková povidla se skořicí
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 28 minutami
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 50 minutami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 54 minutami
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 1 hodinou
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 2 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 3 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 4 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 4 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Anche před 5 hodinami
Tématické fráze:
kančí maso recepty,
kancí maso,
kančí,
kančí klobásy,
kančí recepty,
zvěřinové klobásy,
recepty z kance,
kančí klobásy recept,
zvěřinové špízy,
zvěřinové recepty,
recepty kančí maso,
kanec recepty,
recepty kančí,
klobásy ze zvěřiny,
recept na zvěřinové klobásy,
zvěřinové klobásy recept,
recepty kanec,
kančí řízky,
recepty na kančí maso,
příprava zvěřinových klobás
Suroviny:
maso kančí,
klobása pikantní,
cibule šalotka,
slanina,
máslo,
česnek,
jalovec,
šťáva citronová,
sůl,
olej,
mléko,
máslo
Komentáře (17)