Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mamkapavla mamkapavla

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 528 kJ /
1 560 kcal
Bílkoviny101,10 g
Tuky48,41 g
Vláknina62,00 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 1,02 g
Sůl2,64 g
Sacharidy169,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát: Cibulku zpěníme na oleji do toho přidáme špenát a podusíme. Krok 2: Když je špenát podušený osolíme a opepříme, přidáme česnek. Krok 3: Nakonec přidáme rozmíchaná vajíčka. Malinko povaříme a dáme stranou. Krok 4: Palačinkové těsto: Vše smícháme a upečeme palačinky. Krok 5: Hotové palačinky plníme špenátem, zamotáme do ruličky, tu pak vložíme do pekáčku. Postup budeme opakovat. Krok 6: Když je pekáček plný, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct. Když je sýr narůžovělý, je hotovo. Lze jíst samotné nebo s bramborem.

Zveřejněno 16. 1. 2010

Poznámka autorky mamkapavla

Špenát kupuji ve Family Frost.

Palačinkové těsto:nesmí být ani řídký ani hustý. Mouku dávám od oka.

Celkem jsem udělala 13 palačinek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QGx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QGx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes na oběd, super, zase něco jiného:yes:

Palačinky, špenát a sýr...:-p Tuhle dokonalou kombinaci znám už dlouho a mohla bych ji konzumovat pořád, stejně jako celá naše rodina...:yes::-p

Děkuju všem, že se vám to líbí. Dělala jsem co jsem mohla.
Při tomhle jídle jsem naučila svého přítele jíst špenát a neteři jsme říkali, že to je rozmixovaná brokolice:-))

Vypadá to moc hezky:yes::yes: +

přidávám bodík a v úterý je budu dělat.Ještě než potřu špenátem,pokládám na palačinku šunku nebo šunkový salám,jsem "masorádka". Jinak dělám úplně stejně, jen jsem na toto papáníčko nějak pozapoměla.:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Vypadá to moc hezky, moje dcera moc špenátu neholduje, ale palačinky miluje.Zkusím to udělat podle toho to receptu.špenát tam propašuji a třeba se chytne.Díky za recept.Posílám další bodík.:-)

Pavli, špentát je moje krevní skupina a v této palačinkové variaci mu to velmi sluší a já ti posílám bodík. :yes::-K
Evi, nechme džanga být,když tu s námi roven nechce být, ať si v klidu žije, všek odněkud to musel vidět, kterak se druhým lehce radí, aby dobře pracovali ;-):-)

neregistrovaný džango, snad se nestydíte zaregistrovat,stále jen připomínáte nebo "radíte" tak kde je vaše odvaha se konečně trochu poodhalit?????:-((:-((:-((

Před vložením bych asi zkusil vyhledávač - palačinek se špenátem je tu nepřeberné množství:-!
Vyhledávač je na titulní straně - veliké okénko, které nelze přehlédnout :-/

Dávám 2 bod, protože tohle vypadá móóóc dobře:-*

Tak to teda je krásný dortíček!!:yes::yes:

Tématické fráze:
zapečené palačinky se špenátem a šunkou, palačinky se špenátem, špenátové palačinky se sýrem, zapečené palačinky se špenátem a sýrem, palačinka se špenátem, zapecene palacinky se spenatem, zapečené palačinky se šunkou a sýrem, palačinky se šunkou a sýrem, palačinky se sýrem, zapečené palačinky se sýrem, palačinky se špenátem recept, palačinky plněné špenátem, palacinky ze spenatem, recept na palačinky se špenátem, palačinky špenát, recept palačinky se špenátem, palačinky s ricottou, zapečeny palačinky, palačinka se sýrem, palačinky se špenátem a šunkou

Suroviny:
mléko, vejce, podravka, mouka hladká, cibule, špenát, česnek, sůl, pepř, vejce, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu