Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 020 kJ / 6 697 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 137,98 g |
| Tuky | 241,65 g |
| Vláknina | 34,11 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 944,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat.
Krok 2: Mezitím do kastrůlku dám žloutky, veškerý rozpuštěný tuk, rum, doliji mlékem, promíchám (vše musí být vlažné ) a toto po částech zapracovávám do těsta. Těsto vypracuji vláčné, pro začínající kuchařinky uvádím, že zde je třeba si s ním pohrát. Já to dělám tak, že až ho mám úplně hotové, tak si ho rozdělím asi na 5 dílů, udělám z něj bochánky a ty pak na stole ručně propracovávám jako kdybych dělala houskové knedlíky.
Krok 3: Vrátím zpět do mísy a tuto proceduru během kynutí nejméně 4x opakuji. Pak je to těsto tak dobře vypracované, že ho už při dělání tvarů vůbec nemusím podsypávat moukou.
Krok 4: Na podložce na tyto kohoutí hřebeny vyválím plát a ten rozdělím na obdélníky o rozměru 10x5 cm, ale této míry se nemusíte držet. Doprostřed každého obdélníku dám pruh makové nádivky a po delší straně k sobě pevně přitisknu.
Krok 5: Pak radýlkem po přehnuté straně udělám zářezy a na plechu, vymaštěném sádlem, vytvaruji do obloučku. Nechám je ještě asi 15 minut v teple nakynout, pak je potřu rozšlehaným vajíčkem a peču v troubě při 180°C. Upečené pocukrujeme.
Zveřejněno 17. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kohoutí hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1nB
Moje poznámka
Kohoutí hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1nB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
makové hřebeny,
kynuté hřebeny,
hřebeny recept,
tvarohové hřebeny,
makovy hreben,
cukroví hřebeny,
recepty pro žlučníkáře,
kynute makove hřebeny,
cukrovi pro zlucnikare,
kynute orechove hrebeny,
hřebeny s tvarohem,
makové hřebínky,
hřebeny cukroví,
makový hřeben kynutý recept,
makové hřebeny kynuté,
makovy hreben recept,
ruměnky recept,
ořechové hřebeny,
makove hrebeny recept,
kynutý ořechový hřeben
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
máslo,
zlatá haná,
sádlo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
rum,
droždí čerstvé,
mléko,
mák mletý,
cukr,
koření hřebíček,
džem rybízová,
skořice,
cukr vanilkový,
jablko,
perníčky ruměnky,
rozinky,
rum
Komentáře (18)