Štrúdl 2 v 1
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme tvarohovou a povidlovou náplní. Nahoru posypeme ještě drobenkou a upečeme dozlatova.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 471 kJ / 7 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,52 g |
Tuky | 308,96 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 6,16 g |
Sacharidy | 972,02 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
Moje poznámka
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 2 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 6 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 7 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Thajské curry
Trol60 před 2 minutami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 29 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 2 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 3 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 4 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 4 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 6 hodinami
Tématické fráze:
štrúdl,
jak dlouho se peče štrůdl,
jak dlouho péci štrůdl,
štrúdl z kynutého těsta,
štrúdl s tvarohem,
co delat aby strudl nepraskl,
jak dlouho péct štrůdl,
kynute testo na strudl,
sstrudl recept,
recept štrúdl,
strudl ze stoprocentniho tuku,
štrůdl na celý plech,
sstrudl od yanull,
na kolik péci štrůdl,
štrúdl na plech,
jak udělat štrůdl,
štrúdl kynutý,
štrúdly,
tažený zavin ze stoprocentního tuku,
jak péct štrůdl aby nepraskl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
droždí čerstvé,
žloutek,
sůl,
rum,
majonéza,
mléko,
tvaroh,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
vejce,
cukr krupice,
rum,
rozinky v rumu,
povidla švestková,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (52)
Dřív jsem dělala těsto ručně. Teď už dělám těsto jen v pekárně, je to pohodlnější a i líp propracované.
Pokračování ve 14.12 .....neměla jsem je péct, teď budu tak dlouho chodit, dokud je nes..papám
P.S. vanilkový cukr si vyrábím sama - nasypu jemný krystal do sklenice a dám do něj vanilkový lusk, možno opakovat vícekrát... při dalších použitích se lusk rozřízne aby zase voněl
takže,když jsem původně chtěla péci chlebík od cathleen,spáchala jsem tento skvost,neboť pečiva bylo doma dost a já měla nutkání
je to obrovská dobrota
dávám bodík a foto(to je nic moc,protože já si s foťákem večer moc nerozumím
nicméně vynikající chuti štrůdlíku to nevadí
P.S.krájela jsem tak,jak vidíte, gdyž jsme na tom Valašsku,tož aby to vypadalo jak frgále
Máš moc hezké fotky
No a jelikož tam mám zbytečné droždí, dost marmelád, povidel i džemů, tak myslím, že dojde na tuto reaalizaci