Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 758 kJ / 3 049 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,84 g |
| Tuky | 140,35 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 124 mg |
| Sodík | 6,11 g |
| Sůl | 15,59 g |
| Sacharidy | 375,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prášek do pečiva smícháme s moukou, přidáme všechny ostatní surovimy a vymísime přijemně vláčné těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. (Pokud pospícháte, dá se tento krok vynechat.)
Krok 2: Bude třeba vyválet placky. Můžeme buď vyválet velký plát těsta a z něj třeba kolem položeného talíře vykrojit kruh – s hezky pravidelnými okraji. Nebo je možné těsto rozdělit na 6 dílů a z každého pak placku vyválet. Měly by být asi 2 mm tenké.
Krok 3: Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, placky ještě před smažením propícháme vidličkou a přeneseme na horkou pánev. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany, až se na placce objevují tmavá očka.
Krok 4: Usmažené placky stohujeme natalíři, zakryté čistou utěrkou – do naplnění změknou a nelámou se.
Krok 5: Naplnit je možné podle chuti. Měli jsme je s kozím sýrem, rukolou a plátky rajčat – plní se jen na polovinu placky, druhá se přes ni přehne – takto naplněnou placku je dobré trochu osmažit opět na suché pánvi dokřupava.
Krok 6: Můžeme podávat plněné, přehnuté napůl….nebo naplnit a srolovat jako palačinku….nebo náplň rozprostřít po celé ploše piadiny, druhou, prázdnou placku přiklopit a takto upravené je rozřezat na klínky (čtvrtky). Ať je konečná úprava kterákoliv, s libovolnou náplní, pořád je piadina výborným a rychlým občerstvením.
Zveřejněno 13. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piadine Romagnole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnzA
Moje poznámka
Piadine Romagnole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnzA
Nejnovější recepty
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 12 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 20 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 5 hodinami
Nádivka z cukety
Danna před 5 hodinami
Tvarohový koláč z bílé čokolády
JaniceKey před 6 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 6 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Kristl1980 před 6 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
DitaB před 7 hodinami
Salát s mozzarellou a kuřecím masem
bittmanv před 7 hodinami
Nudle s tvarohem a jablky
brtna před 7 hodinami
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 8 hodinami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 8 hodinami
Tématické fráze:
piadina naplně,
piadine napln,
piadiny placky,
příprava piadiny,
jak pripravit placky piadina,
nataliri.cz,
testo na piadine
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
voda,
cukr,
med,
sůl,
sádlo,
prášek do pečiva
Komentáře (19)
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...