Čočkový prívarok

tejaja Kuchařka: tejaja

Luštěniny 13 názorů

Suroviny

čočka
1 bobkový list
5 kuliček pepře
sůl
2 PL oleje
3 PL hladké mouky
mléko
cukr
ocet
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu uvaríme s bobkovým listom, čiernym korením a soľou do mäkka. Z oleja, múky a mlieka urobíme zápražku, vlejeme do šošovice a krátko povaríme. Prívarok musí byť hustý.

  2. Ochutíme cukrom a soľou na príjemnú sladkokyslú chuť. Podávame s opečenou klobáskou, kúskom mäsa alebo volským okom a chlebom.

Poznámka

Možno pripraviť aj so smotanou, ja robím so zápražkou, niekedy použijem zátrepku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čočkový prívarok

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    kokronilla, môžeš podávať s chlebom aj s varenými zemiakmi. Knedlíky nie sú k tomuto prívarku to pravé orechové;-)

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    Omlouvám se, teď vidím, že to v receptu je, s chlebíkem. Už mám "voči z Kašparovy krávy".:-D

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    Mám dotaz:S čím se to jí? Já jednou dostala na návštěvě něco podobného s knedlíkem, zní to asi divně, ale bylo to dobré.

    Odpovědět

  • smukoo smukoo

    :-* prudko jediteľné :yes::-p

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    no ja som fakt teľa :-8 som to mlieko dala narz s múkou :-8 ... no ale šak sa učím.... aspoň viem prečo sa mi to kazilo..

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Maruška, pre zápražku platí : teplé a studené. Keď je opražená múka horúca, čo určite je, tak zalievať studeným mliekom a miešať, miešať. Omáčka bude hladučká a bez žmolkov.:yes:

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    moc dobrý a rýchly recept dávam bod, len zápražka ma potrápila 2x sa mi "zgrcla" ale nakoniec to vyšlo:-)

    Odpovědět

  • Lusinda Lusinda(neregistrovaná)

    Čočka mé maminky vypadá spíše jako prívarok bez mléka,já ji moc nedělám-bohužel, bo bych ji jedla sama.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Janka, naše prívarky majú mať príjemnú sladkokyslú chuť, ich tajomstvo spočíva práve v tom pomere cukru a octu, aby to nebolo sladké, ani kyslé:-D Ale aj na Slovensku, hlavne západnom, sa dáva len ocot.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Holky,já to taky dělám řidší,ale mlíko tam nedávám,ani cukr,jen ocet.No,každý dle svého gusta,co?:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Někdo dělá čočku řidší, my máme raději hutnější.

    Odpovědět

  • maris maris

    :-))Byla jsi rychlejší. Trošku rozdíl v tom je. Do čočky na kyselo se nedává mléko a ani cukr,/ i když nevylučuji, že to tak někdo dělá/. Jinak to ale je hóódně podobné;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    V tom našom prívarku je asi viac omáčky ako v čočce na kyselo, však ?

    Odpovědět

Tématické fráze: čočkový přívarek prívarok čočková omáčka sosovica recept čočka nahusto šošovica recepty šošovicový prívarok čočka na kyselo videorecept sosovica na husto čočková máčka cuketovy privarok šošovica na kyselo hrach na kyselo privarek šošovicový přívarek hrach na husto hrách na husto recept recept sosovica recept na čočkový přívarek sosovica privarok

Zapomněl/a jsem heslo