Suroviny
Porce: 2 + 2 + 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 875 kJ / 209 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,37 g |
| Tuky | 3,35 g |
| Vláknina | 23,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 676 mg |
| Sůl | 1,65 g |
| Sacharidy | 26,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nahrubo. Králíka opereme a naporcujeme, zadní kýty vykostíme a uschováme na řízky.
Krok 2: Hřbet zbavíme částečně kostí. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou zeleninu, na kterou naskládáme naporcovaného králíka, osolíme, přidáme koření a lehce podlijeme vodou.
Krok 3: Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 220°C. Asi půl hodiny na to vůbec nekoukám, potom obrátím kousky masa, podle potřeby podliji vodou a dopeču odkryté do měkka.
Krok 4: No a kosti, vnitřnosti a celou zeleninu postavím na polévku. Takže z jednoho králíka máme řízky, králíka na zelenině a polévku. K tomu dávám pečáky, ale ty jsou tady na topkách a mám povoleno je používat i ke zveřejnění.
Zveřejněno 20. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík 3 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vkx9
Moje poznámka
Králík 3 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vkx9
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 4 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 13 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 14 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 15 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček II
káťa před 29 minutami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 1 hodinou
Krupičná kaše
Kajkajak před 1 hodinou
Vločková kaše
Kajkajak před 1 hodinou
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 3 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 4 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 5 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 5 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
recepty kralík na všechny způsoby,
řízky z králika,
vnitřnosti z králíka,
řízek z králíka,
králík vnitřnosti,
kralik na řízek,
vnitřnosti králíka,
řízek s králika,
hlava z králíka,
králík recepty,
králík rizek,
kralik na mrkvi,
vnitrnosti kralik,
rizky s kralika,
recepty z králíka,
králík jako řízek,
krralik vnitrosti,
co s vnitrnostmi z králíka,
tri králík,
řízky z králíka recept
Suroviny:
králík,
mrkev,
petržel,
cibule,
celer,
sádlo,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
koření grilovací,
voda,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
kosti z králíka,
králík,
králík,
sůl,
bujón,
těstoviny torteliny,
sůl,
pepř,
voda
Komentáře (17)
Jinak polévka z králíka super, jen u nás bez hlavy.. to prostě nemusím.
A este, nie je mi jasne, ako dokazete vykostit chrbat
Ale vas remoskovy tip určite vyskusam a vysledok vam oznamim.
D.noc a pekny zajtrajši den
Klikvody: mam starozitnu remosku este z minuleho tisicrocia=mam vsetky tri misky takze vas recept na rezne z kralika v tej najmensej vyskusam urobit aj napriek tomu, ze nemam palicku s hreby na zmakcenie masa.
Ale nezelajte si ma,
Možná klukodvody: myslel TENDERIZER http://www.labuznik.cz/clanky/zmekcovani-masa-tend...
majka:
25dkg sádla,12,5dkg másla, 10dkg špeku
No, to vypadá na ušáka velikosti malého prasete...
1ks králíka,bez hlavy a vnitřností naporcuji,hodně opepřím a osolím.
Na 25dkg sádla,12,5dkg másla dám zesklovatět 2ks cibule,přidám 10dkg na kostičky nakrájeného špeku.Na tento základ narovnám osoleného a opepřeného králíka,přidám 2 stroužky prolisovaného česneku,2 lžíce octa a 1/4 L vody.Uzavřu papiňák a vařím 25min.od začátku syčení hrnce.Potom vše přeliji buď na pekáč,já mám vyšší kastrol a dám upéct do trouby.Je to mňamka.
Pekný víkend
Vďaka za radu a poučenie