Suroviny
Porce: 2 + 2 + 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 875 kJ / 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,37 g |
Tuky | 3,35 g |
Vláknina | 23,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 676 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 26,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nahrubo. Králíka opereme a naporcujeme, zadní kýty vykostíme a uschováme na řízky.
Krok 2: Hřbet zbavíme částečně kostí. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou zeleninu, na kterou naskládáme naporcovaného králíka, osolíme, přidáme koření a lehce podlijeme vodou.
Krok 3: Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 220°C. Asi půl hodiny na to vůbec nekoukám, potom obrátím kousky masa, podle potřeby podliji vodou a dopeču odkryté do měkka.
Krok 4: No a kosti, vnitřnosti a celou zeleninu postavím na polévku. Takže z jednoho králíka máme řízky, králíka na zelenině a polévku. K tomu dávám pečáky, ale ty jsou tady na topkách a mám povoleno je používat i ke zveřejnění.
Zveřejněno 20. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík 3 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vkx9
Moje poznámka
Králík 3 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vkx9
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 13 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty kralík na všechny způsoby,
řízky z králika,
vnitřnosti z králíka,
řízek z králíka,
králík vnitřnosti,
kralik na řízek,
vnitřnosti králíka,
řízek s králika,
hlava z králíka,
králík recepty,
králík rizek,
kralik na mrkvi,
vnitrnosti kralik,
rizky s kralika,
recepty z králíka,
králík jako řízek,
krralik vnitrosti,
co s vnitrnostmi z králíka,
tri králík,
řízky z králíka recept
Suroviny:
králík,
mrkev,
petržel,
cibule,
celer,
sádlo,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
koření grilovací,
voda,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
kosti z králíka,
králík,
králík,
sůl,
bujón,
těstoviny torteliny,
sůl,
pepř,
voda
Komentáře (17)
Jinak polévka z králíka super, jen u nás bez hlavy.. to prostě nemusím.
A este, nie je mi jasne, ako dokazete vykostit chrbat
Ale vas remoskovy tip určite vyskusam a vysledok vam oznamim.
D.noc a pekny zajtrajši den
Klikvody: mam starozitnu remosku este z minuleho tisicrocia=mam vsetky tri misky takze vas recept na rezne z kralika v tej najmensej vyskusam urobit aj napriek tomu, ze nemam palicku s hreby na zmakcenie masa.
Ale nezelajte si ma,
Možná klukodvody: myslel TENDERIZER http://www.labuznik.cz/clanky/zmekcovani-masa-tend...
majka:
25dkg sádla,12,5dkg másla, 10dkg špeku
No, to vypadá na ušáka velikosti malého prasete...
1ks králíka,bez hlavy a vnitřností naporcuji,hodně opepřím a osolím.
Na 25dkg sádla,12,5dkg másla dám zesklovatět 2ks cibule,přidám 10dkg na kostičky nakrájeného špeku.Na tento základ narovnám osoleného a opepřeného králíka,přidám 2 stroužky prolisovaného česneku,2 lžíce octa a 1/4 L vody.Uzavřu papiňák a vařím 25min.od začátku syčení hrnce.Potom vše přeliji buď na pekáč,já mám vyšší kastrol a dám upéct do trouby.Je to mňamka.
Pekný víkend
Vďaka za radu a poučenie