Suroviny
Porce: cca 12-18 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 391 kJ / 6 547 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,14 g |
| Tuky | 426,68 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 608 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 596,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nad párou vymícháme těsto z Hery a cukru- necháme rozpustit, pak přidáme mouku se sodou, vejce a tři lžíce medu a vše prošleháme v hustší lité těsto.
Krok 2: Na plech pečící papír, jinak plát nesundáte! Na něj půlku těsta a rovnoměrně rozprostřeme po plechu. Na druhý plech zbytek těsta.
Krok 3: Dáme péct na 180°C cca deset až patnáct minut. Podle toho, jak kdo má velkou troubu, já mám takovou velkou hlubokou vestavnou tak nevím, kdo má malou troubu tak radši dejte na tři plechy.
Krok 4: Krém uděláme ze Salka, másla a zbylé lžíce medu, vše v pokojové teplotě, aby se krásně spojil a našlehal. Ručním šlehačem je to nejrychlejší.
Krok 5: Pláty ještě horké sundáme z plechu a stáhneme z papíru, postupně bude díky medu tvrdnout a křupat.
Krok 6: Okrájíme cca po 1 cm okraje a ty zbytky rozemeleme na strouhanku, kterou pak dort posypeme.
Krok 7: Z jednoho plátu si udělám tři pláty stejně velké. Máme tedy 6 ks.
Krok 8: Postupně dáme plát, namažeme krémem a zas plát a krém a pak krém kolem dokola celého dortu a posypeme posypkou z umletých okrajů. A máme hotovo.
Krok 9: Dáme do mrazáku na cca 6 hodin. Pak vyndáme a necháme při pokojové teplotě rozmrznout.
Zveřejněno 28. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WL44
Moje poznámka
Medovník z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WL44
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bůčkový nářez
Stanas před 9 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 1 hodinou
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 2 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 2 hodinami
Vánočka II
boomgo před 3 hodinami
Tématické fráze:
litý medovník,
medovník na plech,
litý medovník na plech,
medovník recept na plech,
medovník recept,
krem do medovniku,
recept na litý medovník,
recept medovník na plech,
medovník video,
medovníkový dort video,
medovník z litého těsta,
medovník,
medovník bez salka,
marlenka recept video,
krém na medovník,
recept na medovník video,
medovník dort cena,
medovník cena,
medovník litý,
medovník ze salka
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
med,
tuk hera,
máslo,
salko,
soda jedlá,
cukr
Komentáře (23)
Vychladlé pláty pak promažu krémem a přiklopím tím posledním, který už nemažu. Teď odkrojím okraje, klidně i 2 cm s trochou krému a odkrojky rozlámu do mísy od krému. Trochu rozmočím mlékem a umíchám pomazánku, kterou natřu navrch. Když mám hrubě mleté ořechy, posypu jimi povrch moučníku, jinak ho jen ozdobím vidličkou - udělám vlnky. Moučník pak rozdělím na čtverce a ty pak ještě přepůlím na trojúhelníkové kousky.
Medovník jsem právě dopekla a chtěla jsem přidat recept, ale vidím, že by to bylo nošení dříví do lesa, tak jsem alespoň přispěla svými zkušenostmi.