Velikonoční hlavička - nádivka
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a zdraví. Tak si ji zkuste upéct podle tohoto receptu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 087 kJ / 3 128 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 229,87 g | 
| Tuky | 138,95 g | 
| Vláknina | 17,20 g | 
| Cholesterol | 2,39 g | 
| Sodík | 6,03 g | 
| Sůl | 14,00 g | 
| Sacharidy | 230,87 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Všechny druhy masa uvaříme v osolené vodě doměkka a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Vývar odložíme stranou.
	Krok 2: Rohlíky nakrájíme také na kostičky a zalijeme je rozšlehanými vejci s kořením a částí odloženého vývaru z masa. (Zbytek vývaru můžeme zamrazit, nebo jinak využít.)
	Krok 3: Necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme.
	Krok 4: Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
	Krok 5: Maso, rohlíky a nasekané bylinky (pažitku, petrželku, kopřivy) smícháme s olejem, dokořeníme a zlehka promícháme. Směs urovnáme do připraveného pekáče.
	Krok 6: Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě cca 180 °C asi 30-40 minut.
Zveřejněno 10. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Velikonoční hlavička - nádivka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVXX
Moje poznámka
					
				
Velikonoční hlavička - nádivka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVXX
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							velikonoční nádivka kluci v akci, 
						
						
							velikonoční nádivka - kluci v akci, 
						
						
							velikonoční hlavička kluci v akci, 
						
						
							velikonoční hlavička, 
						
						
							velikonoční hlavička recept, 
						
						
							klucí v akci velikonoční nádivka, 
						
						
							recept na velikonoční hlavičku, 
						
						
							velikonoční nádivka recept, 
						
						
							kluci v akci nádivka, 
						
						
							recepty velikonoční hlavička, 
						
						
							hlavička recept, 
						
						
							kluci v akci všechny recepty, 
						
						
							velikonoční sekaná kluci v akci, 
						
						
							velikonční nádivka, 
						
						
							velikonoční nádivka, 
						
						
							recept na velikonoční nadivku kluci v akci, 
						
						
							nadivka kluci v akci, 
						
						
							nadivka z kopriv, 
						
						
							velikonoční nádivka - hlavička, 
						
						
							hlavička
						
					
						Suroviny:
						
							maso uzené, 
						
						
							maso vepřové, 
						
						
							maso kuřecí, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							rohlík, 
						
						
							vejce, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							tuk, 
						
						
							strouhanka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (12)
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.
Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory