Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 561 kJ / 1 090 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 225,84 g |
| Tuky | 15,27 g |
| Vláknina | 5,70 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 852 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 10,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalek hovězího masa, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
Krok 2: V pánvi zprudka špalek naloženého hovězího masa opečeme, aby se nám zatáhlo. Nachystáme si římský hrnec a vložíme naložený špalek hovězího masa, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve a petržele, lehce podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na střední teplotu.
Krok 3: Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří kusu dobytka). Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
Krok 4: Výpek scedíme, přidáme kostku masoxu, a ještě špetku tymiánu pro zesílení chuti. Připravíme si trochu vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu ideální hustoty, tedy dle přílohy (rýže - řidší, brambory - hustější). Podáváme ozdobené plátky uvařeného vejce.
Zveřejněno 14. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně na tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71lQ
Moje poznámka
Hovězí pečeně na tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71lQ
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 5 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 7 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 48 minutami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza šneky
Kajkajak před 1 hodinou
Mléčná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 2 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 2 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 3 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 3 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 3 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na tymiánu,
hovězí maso na tymiánu,
hovězí pečeně,
jak dlouho péct hovězí,
hovězí špalek,
hovězí na timiánu,
jak péct hovězí maso,
jak dlouho se pece hovezi,
hovězí tymián,
maso na tymiánu,
hovězí pečeně na timiánu,
jak dlouho péct hovězí zadní,
jak dlouho se pece hovezi maso,
hovězí pečen,
jak pect hovězí,
hovězí pečeně na timiánu,
hovězí pečeně s tymiánem,
jak dlouho péct hovězí,
hovezi a tymian,
pečeně na tymiánu
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
mrkev,
petržel,
tymián sušený,
masox,
olej,
sůl,
mouka hladká,
hořčice
Komentáře (15)
Ale fotky jsou úžasné už jenom ty si zaslouží bodík