Velikonoční šoldra
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku. Název zůstal, suroviny se lety změnily jen nepatrně.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 463 kJ / 7 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,10 g |
Tuky | 331,84 g |
Vláknina | 36,72 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 7,84 g |
Sůl | 18,75 g |
Sacharidy | 783,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
Moje poznámka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 8 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 18 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční soudra,
soudra,
šoudra recept,
recepty šoudra,
velikonočni recepty,
šouldra,
velikonoční šoudry,
těsto na šoldru,
velikoniční šoudra,
šoudry,
zajímavé velikonoční recepty,
šouldry,
souldry recept,
těsto na soudry,
vynikající šoldra,
recept šoudra,
souldra recept,
szoldra,
šoudra s uzenym maso,
těsto na šouldry
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
olej,
maso uzené,
tuk 100%,
kabanos,
klobása zapékací,
maso uzené,
tuk,
mouka
Komentáře (25)
Ostrava
Peču ji pouze na Velikonoce a snad proto vždy bádám, jak dosáhnout nejlepšího výsledku. Proto se zde ptám, jak zařídit, aby se šoldra co nejméně nebo vůbec drolila. Moc děkuju za rady.
Do těsta na šoldru balím moravské klobásky, případně jiné, domácí.
Je to dobré pohoštění pro koledníky, i chutná svačina nebo večeře obzvláště pro muže.
Takže díky za recept