Jogurtové nepečené dia řezy
Jogurtové nepečené dia řezy s ovocem jsou vhodné nejen pro diabetiky. Díky šťavnatému ovoci a svěžímu krému zachutnají úplně všem. Tato odlehčená varianta se hodí nejen pro letní dny, použít můžete ovoce dle sezóny.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 28 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 598 kJ / 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,50 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 108 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 33,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jogurtové nepečené dia řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E5K
Moje poznámka
Jogurtové nepečené dia řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E5K
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 36 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 55 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 1 hodinou
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 4 hodinami
Tématické fráze:
dia recepty,
dia řezy,
dia řezy,
diabetické recepty,
dia dezerty,
diabetické vánoční cukroví,
jogurtový řez recept,
diabetické cukroví,
diabetický dort,
dia jogurty,
celozrné cukroví,
dia dezert,
jogurtové recepty,
diabetické moučníky,
dia nepeceny dort,
nepečené řezy,
nepečené dia cukroví,
diabetická dieta recepty,
jogurtove cukrovi,
dia jogurt
Suroviny:
jogurt bílý,
sladidlo umělé,
rum,
vanilkové aroma,
mléko,
želatina prášková,
rama cremefine,
borůvky,
piškoty celozrnné
Komentáře (24)
U tohoto druhu želatiny je třeba si dát pozor jen na to, aby tekutina na rozpouštění nebyla hodně horká, želatina by pak neztuhla. Některé zdroje uvádějí, že teplota má být maximálně 60°C , jiné že 65°C.Takže na to je třeba dávat pozor. Na trhu je i plátková želatina a různé druhy cukrárenského želé, taky želatinový ztužovač, ale s těmito výrobky moc nepracuji, tak neporadím.