Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cmunda po jihočesku (po kaplicku)

Cmunda po jihočesku je velice sytý pokrm z tradičních českých surovin. Aromatická chuť bramboráku příjemně ladí s dušeným kysaným zelím a voňavým uzeným masem. Tato lákavá a harmonická kombinace chutí potěší každého strávníka.

Hodnocení receptu je 4,2 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

davidim davidim

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 044 kJ /
1 922 kcal
Bílkoviny147,69 g
Tuky33,29 g
Vláknina34,74 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 8,44 g
Sůl20,21 g
Sacharidy241,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Česnek oloupeme a utřeme. Krok 2: K bramborám přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozetřený česnek a koření. Pokud chceme cmundu sytější, přidáme trochu horkého mléka a dohustíme hladkou moukou. Krok 3: Placky smažíme na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Krok 4: Uzené maso uvaříme nebo rozpaříme - dle druhu masa. Krok 5: Pokud je zelí kyselejší, propláchneme, podlijeme a uvaříme do měkka. Během vaření přidáme najemno nastrouhaný malý brambor a promícháme. Pokud je potřeba, dochutíme solí a cukrem. Krok 6: Bramborák na jedné polovině naplníme zelím, na něj položíme plátek uzeného a překlopíme druhou polovinou bramboráku.

TIP: Co je to cmunda - užitečné rady a tipy

Zveřejněno 5. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DAYY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DAYY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělala jsem po dlouhé době..dobrá je a přidávám foto..:-K

Taky to tak může být

jarda Kadic: :-)):yes: Podle mne s tím je složitější manipulace než s tou plněnou, aby měl člověk v každém soustu od všeho trochu ;-)

zizala: já si to myslím taky, dokonce i to zelí má být uvnitř.Upeče se velká placka,naplní se a pak se přehne napůl.Ale chuťově to asi stejně vyjde na stejno;-)

Myslela jsem, že cmunda po kaplicku je tím uzeným masem naplněná ;-)

Tématické fráze:
cmunda po kaplicku, cmunda, kaplicka cmunda, cmunda po kaplicku recept, cmunda po kaplicku s uzeným masem, cmunda s uzeným masem, recept kaplicka cmunda, kaplického cmunda, recepty kaplická cmunda, cmunda po kaplicku videorecepty, bramborák po kaplicku, pravá cmunda po kaplicku, cmunda se zelím, jídlo cmunda po kaplicku, kaplicka cmunda s masovou smesi, plnena cmunda, kaplická cmunda recept, cmunda plněná masem, cmunda po kaplicku, recept, kaplička cmunda s uzeným masem

Suroviny:
brambory, mouka hladká, vejce, sůl, pepř mletý, kmín mletý, majoránka, česnek, mléko, tuk na smažení, zelí kysané, brambory, sůl, cukr krystal, maso uzené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]