Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 704 kJ / 4 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,72 g |
Tuky | 53,24 g |
Vláknina | 37,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 539 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 936,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpuštěnou Heru promícháme do hladka s cukrem, teplou vodou,kakaem a 1 hrnek této směsi dáme stranou.
Krok 2: Do zbylé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce a řádně promícháme, až se nám dělají bubliny. Plech si vymažeme a vysypeme kokosovou moučkou, nalijeme směs s moukou a pečeme tak 25 minut na střední teplotu.
Krok 3: Do upečeného, horkého Salamandru hned vtíráme peroutkou směs, kterou jsme si dali stranou v hrnku a necháme vychladnout.
Krok 4: Uděláme si pařížskou šlehačku tak, že šlehačku svaříme s cukrem a kakaem, necháme hodně vychladit a dáme na 24 hodin do lednice, druhý den ušleháme a ozdobíme Salamandr. Nahoru ještě můžeme nastrouhat čokoládu a tím je to dokonalé.
Zveřejněno 1. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salamandr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Krnn
Moje poznámka
Salamandr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Krnn
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 7 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 21 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno 22. 8. 2025 16:00:02
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 13 minutami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 14 minutami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 24 minutami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 24 minutami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 35 minutami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 48 minutami
Kynuté těsto na cokoli
Nadezda76 před 3 hodinami
Vepřová kýta na slanině a majoránce
lidunka76 před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
LuKrajKa před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
David Salamánek před 4 hodinami
Tématické fráze:
buchta salamandr,
směs na salamandr,
salamandr buchta,
zapečený salamandr,
salamandr řezy,
salamandr-recept,
salamandr moučník,
salamadr recept,
kolač salamandr,
moučník salamandr,
salamandr pečivo,
recept na rozpustenou heru,
domaci salamandr,
salamadr jidlo,
pecivo salamandr,
veprovy salamandr,
salamndr,
řízek salamandr,
směs salamandr,
salamandr vaření
Suroviny:
cukr písek,
mouka polohrubá,
voda,
tuk hera,
prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
smetana ke šlehání,
cukr,
kakao,
čokoláda
Komentáře (16)