Velikonoční kotleta
Vepřová kotleta je kvalitní maso, které můžeme o Velikonocích oživit přidaným vařeným vejcem. Kapsy z kotlety okořeníme a připravíme tak, aby maso nebylo vysušené. Maso, upečené na rajčatovém základu, tak doplňuje lahodná omáčka.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 325 kJ / 317 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 26,04 g | 
| Tuky | 22,68 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 777 mg | 
| Sodík | 298 mg | 
| Sůl | 0,63 g | 
| Sacharidy | 2,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do plátků kotlety širokých cca 2 cm uděláme nožem kapsu.
	Krok 2: Nebo můžeme z celé kotlety nakrájet plátky tak, že první asi 1 cm široký plátek nožem nedokrojíme a další stejně široký již odkrojíme. Tím vznikne takzvaný motýlek a nestane se, že nožem nechtěně uděláme v kapse díru.
	Krok 3: Takto vytvořené kapsy z kotlety lehce naklepeme a okořeníme je zevnitř  i zvenčí čerstvě namletou směsí koření se solí. Potřeme olejem a dáme do lednice uležet na 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.
	Krok 4: Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozpůlíme.
	Krok 5: Vezmeme vepřovou kapsu, maso rozevřeme a vložíme do něj polovinu uvařeného vejce. Okraje kapsy sklepneme paličkou na maso k sobě.
	Krok 6: V pánvičce rozehřejeme olej se zbytky koření, ve kterém byla naložena nakrájená kotleta. Zprudka maso opečeme, aby se zatáhlo.
	Krok 7: Do pekáčku rozprostřeme obsah konzervy s krájenými rajčaty a na tuto směs položíme opečené plněné kapsy.
	Krok 8: Pečeme zakryté cca 30 minut. Pak odkryjeme a ještě asi 15 minut za častého přelévání rajčatovým sosem pečeme.
	Krok 9: Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zveřejněno 5. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Velikonoční kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2L6
Moje poznámka
					
				
Velikonoční kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2L6
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřová kotleta motýlek, 
						
						
							kotleta recept, 
						
						
							velikonoční vepřová kapsa, 
						
						
							recepty z kotlety, 
						
						
							rajče radějov fotky, 
						
						
							kotleta motýlek, 
						
						
							recept kotleta, 
						
						
							kotleta recepty, 
						
						
							mlýnek s kořením j.oliver, 
						
						
							velikonocni korlety, 
						
						
							kotlety, 
						
						
							kotlety recept, 
						
						
							velikonoční vepřová kotleta, 
						
						
							velikonocni plněná kotleta, 
						
						
							top recepty kotleta recept, 
						
						
							recept na kotletu, 
						
						
							recepty s kotlety, 
						
						
							recepty kotlety, 
						
						
							priprava motylkove kotlety, 
						
						
							kapsa z kotlety
						
					
						Suroviny:
						
							kotleta vepřová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							rajče krájené s bazalkou, 
						
						
							tymián sušený, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (9)