Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové biftečky (nudličky) zapečené s houbami a cibulí

Šťavnaté vepřové plátky, zapečené s vrstvou sterilovaných hub a cibulky, budou hvězdou nedělního oběda. Rychlé a prosté jídlo, které vás ale mile překvapí skvělou chutí, je jemně kořeněné kmínem, pepřem a solí.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky nebo nudličky. Osolíme a opepříme. Krok 2: Na rozehřátém sádle zprudka orestujeme. I s tukem a šťávou urovnáme do zapékací mísy. Krok 3: Pokryjeme okapanými sterilovanými houbami, posypeme kmínem a zakryjeme vrstvou krájené cibule (pustí výbornou šťávu). Krok 4: Osolíme a zalijeme trochou vody. Dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 180 °C po dobu 20-30 minut. Podáváme s rýží.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 10. 4. 2010

Poznámka autorky cathleen

Houby používám zavařené, dušené ve vlastní šťávě. Pokud máme čerstvé, je třeba je předem na trošínce oleje podusit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZWB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZWB

Marie

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Včera sme navarili na obed. Zjedené to bolo behom chvilky. Dík za recept. :yes: Bodík je zaslúžený.;-)

:-K:-K Vyzkouším, krásné fotky:yes::yes:

tak toto mohu :yes:

Můj muž by byl nadšen :yes::yes: .. já bohužel bez hub :-( ;-)

Cathleen, dělávám často, hlavně v létě, kdy jsou čerstvé houby z lesíčka a je to jedno z našich oblíbených jídel. Posílám ti 2.bod:yes:

Dělám podobně, jen s trochu jiným postupem, nezapékám, takže vyzkouším tvůj postup, tedy až budou houby, neb tu poslední trošku jsem spotřebovala o velikonocích ;-) :-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
recept na bifteky vepřové, zavařené houby s cibulí a paprikou, vepřove bifteky, veprove na houbach, vepřové nudlíčky na houbách, recepty vepřové bifteky, zapečené maso s houbami, zapecene veprove maso s houbami, biftek z vepřového, veprove nudlicky na cibulce, vepřové nudličky shoubami, biftek z veprového masa, pečená vepřová líčka, bifteky z vepřového, vepřové nudličky s cibulí, vepřové nudličky, vepřové maso na nudličky, bifteky z vepřového masa, vepřové bifteky v troubě, zapékané maso na houbách

Suroviny:
maso vepřové, sádlo, houby, cibule, sůl, pepř mletý, kmín drcený

Přidat fotografie receptu