Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorový punč protichřipkový

Tento punč je taková dobrota, že se budeme chtít vyhýbat chřipce již od začátku podzimu! Štiplavá chuť zázvoru je zde tlumena pomerančem a teplé víno s rumem dokáže zahřát i zevnitř!

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 753 kJ /
897 kcal
Bílkoviny0,61 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy69,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Černý čaj zalijeme 600 ml vroucí vody a 5 minut necháme louhovat. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme najemno. Z dužiny vymačkáme šťávu. Vylouhovaný čaj přecedíme. Krok 2: Přidáme rum, víno, několik kapek zázvorové šťávy a med. Směs zahřejeme (nevaříme). Krok 3: Okraje šálků navlhčíme pomerančovou šťávou a ponoříme do mističky s cukrem. Hrnky opatrně naplníme horkým punčem a dozdobíme.

TIP: Zázvor a recepty se zázvorem

Zveřejněno 5. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G640

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G640

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

To vypadá skvěle,takže dospělí marodi určitě vyzkoušejte.;-):-KDávám bodík:yes::-K

asi na mne leze chřipka :-) jdu vařit tento punč:-) Jen nemám pomeranče, pouze citrony . . ale vidím, jestli se nepletu na fotce není pomeranč, ale mandarinka :-?

tak to tu chybělo - dík za recept :yes:

Tak tohle bude dobrota. To oslním přátele za chladného (ale i normálího)počasí až budu na chatě.

Tématické fráze:
zázvorové víno, zázvorové kapky, zázvorový kořen, zazvorovi caj, protichřipkový nápoj, zázvorový čaj recept, zázvorovy napoj, zazvorovy med, rum se zazvorem, punč, zázvorová šťáva, zázvor a rum, punč se zázvorem, zázvor rum, zázvor v rumu, zázvorové víno recept, caj zazvorovi, zázvoroví med, zázvorové nápoje, punč se se zázvorem recept

Suroviny:
čaj černý, zázvor, rum, víno červené, med, pomeranče, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu