Lasagne s mletým masem
Chcete rodině připravit oběd jako z italské restaurace? Vyzkoušejte tradiční lasagne s rajčatovou omáčkou a bešamelem. Na bohatě vrstvených zapečených těstovinách nesmí chybět ani pořádná porce rozpečeného sýra.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 442 kJ / 3 213 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,06 g |
| Tuky | 106,52 g |
| Vláknina | 18,60 g |
| Cholesterol | 317 mg |
| Sodík | 306 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 408,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje, zasypeme kořenící směsí na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme trochou horké vody.
Krok 2: Přidáme trochu kečupu, cukru a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme 20 minut provařit.
Krok 3: Připravíme lasagne. Máme-li ty, co se předem nemusí vařit, je lepší, je-li omáčka trochu řidší (lépe se částečně vsákne do těstovin).
Krok 4: Zatímco se masová směs dusí, připravíme bešamel. Na másle usmažíme mouku ve světlou jíšku, tu na chvíli odstavíme z plotny a zalijeme ji studeným mlékem. Přesuneme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme zhoustnout do požadované hladké konzistence. Až nám bude hustota bešamelu vyhovovat, dochutíme jej solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 6: Zapékací nádobu vymažeme máslem a potřeme trochou bešamelu. Na ten navrstvíme pláty připravených lasagní. Na ně nalijeme omáčku s mletým masem a na ni část bešamelu. Na bešamel opěr rozložíme lasagně a vrstvení opakujeme dokud máme suroviny. Poslední vrstvu tvoří lasagně, které hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
Krok 7: Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 30-40 minut do zezlátnutí.
Zveřejněno 10. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZDA
Moje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZDA
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 55 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
lasagne z mletého masa,
lasane s mletym masem recept,
lasagne s masem,
lasagne z mletého masa recept,
lasagne se špenátem a mletým masem,
lazaně od polreicha,
lasagne videorecept,
lasagne z mletého masa s bešamelem,
lasaně s mletým masem,
lazaně recept s mletým masem video,
lasagne s mletým masem a špenátem,
recepty lasagne s masem,
lasagne z mletého masa video,
lasagne video,
lazaně s mletým masem,
lasagne recept video,
lasagne z mletého masa a besamelem,
italské lasagne z mletého masa,
top recepty lasagne video,
lasagne
Suroviny:
těstoviny lasagne,
sýr strouhaný,
maso mleté,
protlak rajčatový,
koření na špagety,
kečup sladký,
mouka hladká,
cukr,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
ořech muškátový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
máslo
Komentáře (15)
Žádné, ani sušené lasagne, není nutno předem vařit.
blanka:
S mlékem to tak nedělám, ale na zásmažku rozpálenou mouku zalévám vřící vodou