Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 188 kJ / 7 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,32 g |
Tuky | 299,34 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 1 062,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, trochy cukru, mléka a 2 lžic hladké mouky připravíme kvásek.
Krok 2: Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, vejce, teplé mléko, máslo, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme je kynout.
Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky, které rozválíme a upravíme rukou.
Krok 4: Nakonec je dle vlastní chuti naplníme makovou či tvarohovou nádivkou a upečeme.
Zveřejněno 17. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
Moje poznámka
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 11 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 7 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 8 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 9 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 11 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 12 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 13 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Tématické fráze:
pravé posvícenské koláče,
meruňkový frgál,
meruňkový frgál recept,
kolace dostálová,
dostálová koláče,
posvícenské koláče ze sadlem,
posvícenské koláče se sádlem,
rychli recept na frgali,
kynutý posvícenský velký koláč,
kynutý koláč frgal,
posvícenské koláče,
velky kynuty kolač frgal,
jablková nádivka na frgál,
uvarit hrusky na kolace,
frgál z hladké mouky,
posvicenske kolace videorecepty,
posvícenské koláče náplně,
frgál recept,
posvícenské koláče podle hrušky,
jak se dela kolac frgal
Suroviny:
droždí,
cukr,
mléko,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
máslo,
Komentáře (4)
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.