Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 188 kJ / 7 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,32 g |
| Tuky | 299,34 g |
| Vláknina | 34,80 g |
| Cholesterol | 1,83 g |
| Sodík | 631 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 1 062,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, trochy cukru, mléka a 2 lžic hladké mouky připravíme kvásek.
Krok 2: Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, vejce, teplé mléko, máslo, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme je kynout.
Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky, které rozválíme a upravíme rukou.
Krok 4: Nakonec je dle vlastní chuti naplníme makovou či tvarohovou nádivkou a upečeme.
Zveřejněno 17. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
Moje poznámka
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 25 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
pravé posvícenské koláče,
meruňkový frgál,
meruňkový frgál recept,
kolace dostálová,
dostálová koláče,
posvícenské koláče ze sadlem,
posvícenské koláče se sádlem,
rychli recept na frgali,
kynutý posvícenský velký koláč,
kynutý koláč frgal,
posvícenské koláče,
velky kynuty kolač frgal,
jablková nádivka na frgál,
uvarit hrusky na kolace,
frgál z hladké mouky,
posvicenske kolace videorecepty,
posvícenské koláče náplně,
frgál recept,
posvícenské koláče podle hrušky,
jak se dela kolac frgal
Suroviny:
droždí,
cukr,
mléko,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
máslo,
Komentáře (4)
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.