Barevné jahodové řezy
Piškotové řezy s jahodovou, máslovo-krémovou a šlehačkovou vrstvou vypadají úžasně. Jejich příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek za to rozhodně stojí. Moučník, se kterým se nemusíte stydět na žádné oslavě a který zmizí první ze stolu.
Suroviny pro 1 plech
plech 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 357 kJ / 6 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,71 g |
| Tuky | 395,48 g |
| Vláknina | 16,90 g |
| Cholesterol | 3,63 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,32 g |
| Sacharidy | 557,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme jahodovou náplň. Jahody omyjeme a odstopkujeme. Spolu s cukrem a vodou krátce povaříme. Lehce rozmixujeme. Pokud nechceme mít kousky jahod, umixujeme dohladka.
Krok 2: Ve 100 ml vody rozmícháme pudinkové prášky a přilijeme k jahodové směsi. Rozmícháme a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladit.
Krok 3: Připravíme korpus. Rozdělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přišleháme olej a vmícháme mouku s kypřicím práškem.
Krok 4: Bílky vyšleháme v druhé misce do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do žloutkové směsi.
Krok 5: Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 20-30 minut. Necháme vychladnout.
Krok 6: Vychladlý korpus potřeme jahodovou náplní a necháme ztuhnout v lednici.
Krok 7: Mezitím připravíme kastrůlek, kam dáme mléko, vanilkový extrakt (nebo zrníčka z vanilkového lusku) a žloutky. Rozmícháme a přivedeme k varu.
Krok 8: Přidáme mouku a škrob a rozmícháme. Vaříme do husté kaše. Kaši odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 9: V druhé míse vyšleháme máslo s cukrem.
Krok 10: Vychladlou kaši postupně zašleháme do másla a dochutíme rumem dle chuti.
Krok 11: Natřeme na jahodovou náplň.
Krok 12: Poslední, vrchní část je z vyšlehané smetany, do které vmícháme strouhaný kokos.
Krok 13: Necháme vše pořádně ztuhnout v lednici.
Zveřejněno 20. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevné jahodové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ByQW
Moje poznámka
Barevné jahodové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ByQW
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Burizonové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 20 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 45 minutami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 1 hodinou
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 2 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 2 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 7 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 8 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 16 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 17 hodinami
Tématické fráze:
luxusní jahodové řezy,
jahodové řezy,
jahodová náplň,
jahodové řezy top recepty,
řezy s jahodami,
jahodový řez,
jahodový řez,
vanilkové řezy s jahodovou náplní,
jahodové dobroty pecene,
jahodové řezy recepty,
jahodová nápln recept,
řezy s jahodovou náplní,
suprove recepty na moucniky,
řezy s jahodový mám pyré,
barevne rezy,
náplně do jahodových řezů,
peceni na hrnky a lzice vyborne recepty,
recepty jahodová náplní,
luxusni svatebni řezy recept,
barevne řezy recept
Suroviny:
jahody,
voda,
cukr,
pudinkový prášek,
vejce,
cukr,
olej,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
žloutek,
mléko,
mouka hladká,
škrob,
máslo,
cukr,
extrakt vanilkový,
rum,
smetana ke šlehání,
kokos strouhaný
Komentáře (19)
Ale pro mě 12 vajec taky moc, celkově jsou řezy luxusní...svatební
Terezko,delší dobu jsem tápala odkud já Tě jen znám...už to vím
Pečeš a vaříš jen samé dobroty
...ááá nééébo zkuste nějaké pusinky
http://www.toprecepty.cz/recept/38088-makronky/