Třešňový sirup
Z různých bylin a ovoce si jednoduše můžeme doma vyrobit skvělé sirupy, které jsou dobré nejen na chuť, na limonádu, ale také prospěšné pro naše zdraví a dokáží podpořit imunitu. Jedním z nich je také tento třešňový sirup.
Suroviny pro 3 litry
3litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 567 kJ / 5 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,00 g |
Tuky | 12,00 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 384,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den 1.: Třešně omyjeme a vypeckujeme, případně zbavíme červíků. Vypeckované dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Ještě chvíli necháme na mírném ohni probublat, stáhneme z ohně, zakryjeme pokličkou a necháme do druhého dne v chladu (sklep, spíže).
Krok 2: Den 2.: Přecedíme přes plátno, třesně přes něj i vymačkáme, přidáme citronovou šťávu a cukr, přivedeme k varu a 10 minut vaříme (za stálého míchání). Přidáme Pektol (pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny) a ihned odstavíme ze sporáku.
Krok 3: Plníme do čistých, vyvařených, ještě horkých lahví, kterým pečlivě očistíme hrdlo a dobře uzavřeme.
Zveřejněno 21. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9oO
Moje poznámka
Třešňový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9oO
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 17 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 24 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 49 minutami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 2 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
domácí třešňový sirup,
třešnovy sirup za studena,
domácí sirup z třešní,
štáva z třešní,
domaci stava z tresni,
štáva z třešní recept,
šťáva z třešní za studena,
třešňový domácí sirup,
tresne stava,
tresnova stava,
třešnovy syrup,
domácí třešňový sirup recept,
syrup z tresni,
tresnova stava recept,
domácí štáva z třešní recept,
konzervování třešní,
recept na šťávu z třešní,
tresnovy sirup domaci,
pektol,
tresnovy.sirup
Suroviny:
třešně,
voda,
cukr krystal,
citron,
pektol
Komentáře (17)
Je to prášek, který zabraňoval tomu, aby zavařeniny ve sklenicích chytly třeba plíseň. Opravdu máte doma tento Pektol? Už dloho jsem ho na trhu vůbec neviděla. Jak veliké balení máte?
Navíc na sirup používám ty zralejší, které zase nedávám do kompotu, także vypeckováním odkrájím i případné "otlučeniny", nechci, aby mi sirup začal kvasit.