

Škvarkový kapusťák
Suroviny větší plech
- 1 kg kapusty (cca 1 hlávka)
- 300 g polohrubé mouky
- škvarků dle libosti
- 3 vejce (1 bude na potření)
- drcený kmín
- majoránka
- pepř
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- sádlo na vymazání
Postup přípravy receptu
Kapustu si nakrájíme na nudličky a asi 3 minuty ji necháme povařit ve vroucí osolené vodě.
Slijeme, vodu si uschováme a kapustu necháme zchladnout.
Poté k ní přidáme škvarky, utřený česnek, mouku, vejce, okořeníme a dosolíme.
Smícháme, přilijeme trochu uchované vody. Konzistence by měla být o něco hustší než na bramborák.
Směs vlijeme na sádlem vymazaný plech, uhladíme a dáme péci na cca 40 minut do vyhřáté trouby na 180-200 C.
Když povrch zpevní, potřeme jej rozšlehaným vajíčkem.
Opečeme dozlatova.
Necháme trochu zchladnout, nakrájíme a podáváme nejlépe s kysaným zelím nebo okurkou.
Poznámka od kuchařky
Já jsem dělala z poloviční dávky a množství vyšlo na koláčovou formu.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Škvarkový kapusťák
-
sunny.sofi:Už jsi ho zkusila?
-
+14
-
Díky všem za komentíky
-
Jůů to vypadá dobře
+11
-
Hmmmm
jen polykám
-
Krásná úprava kapusty
-
no to bude dobrotisko,
-
Tak tohle musi byt dobrota! Rada vyzkousim. Kapustu mulijeme, skvarky taktez
Dekuji za recept.
-
1974andrea: hmm, fakt to by mohlo jit. sice to bude chutnat jinak. ale vlastne proc ne
-
medmic:Ze zelí to bude taky dobrota, zkus
-
Sakrys, proc vsechny obchody v okoli maj jen zeli. Tohle je super vec.
-
Jitka:Já si je škvařím tak, aby byly tak cm x cm a takto je pak používám. Určitě ne mleté!
-
Jitka: nejsem autorka.. ale když se tak dívám na foto, řekla bych, že jsou skoro vcelku
-
Ach jo, kdo se má na to koukat a nezhřešit
A tak bych si dala aspoň kousek
+
-
Prosím o radu.Je lepší dát tam škvarky mleté a nebo na drobno posekané.Děkuji.