Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášek bez míchání - výborný

Guláš, který se obejde bez míchání, je praktický recept pro chvíle, kdy není čas stát u sporáku. Vše se připraví v jednom pekáčku, vloží do trouby a nechá pomalu péct. Výsledkem je měkké, šťavnaté maso v omáčce plné chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 701 kJ /
1 363 kcal
Bílkoviny218,16 g
Tuky36,76 g
Vláknina18,12 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 2,82 g
Sůl6,82 g
Sacharidy36,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Maso i cibuli vložíme do větší mísy, přidáme prolisovaný česnek, gulášové koření, papriku, sůl, pepř, škrobovou moučku a případně nakrájenou feferonku. Vše důkladně promícháme, aby se maso rovnoměrně obalilo směsí. Krok 4: Směs dáme do pekáče, zalijeme vývarem, přikryjeme alobalem a pečeme na 250 °C asi 1,5 hodiny. Krok 5: Nedoléváme vodou, nemícháme a neodkrýváme. Krok 6: Podávat můžeme s čerstvým chlebem, těstovinami, rýží nebo knedlíkem.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 23. 6. 2009

Poznámka autorky mardosa

Tento gulášek je jiný, než klasický, ale výborný. Gulášové koření obsahuje sladkou i pálivou papriku, kmín, majoránku, česnek, černý pepř, sůl a někdy i cibuli nebo citronovou kůru pro zvýraznění chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66wN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66wN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný recept.Přidal jsem si zelené papriky a rajčata a trochu ubral česneku.Je to dlabanec :-Q

milan zibrt 15. 2. 2016 12:41
Je vynikající,Ale já dal půl Kg kančího a půl kg vepřové plece co napsat bašta!!!

Gulašek je skvělí!!!davam bodík!:-p:yes:;-)

Recept super rychle přípravy.vše jsem na házela do skleněné zapekaci mísy,nastavila troubu a šla s malou ven.Po návratu domu to krasne vonelo,trouba se zapla a vypla jak mela a na nás čekala namka.Akorát jsem pak vybrala maso,prepasirovala cibuli a mohlo se podávat.Příště zkusim bez cesneku je ho tam na me moc,přidat lze vždy. :-p

Hotovo, snědeno, výýýýborný, právě ho tlačím k snídani s kolínkama, včera k večeři byl s chlebem :-))

HELENA: paradajkovy pretlak, su zredukovane prelisovane paradajky zahustene skrobom. nevidim nic zasadne preco by to malo gulas pokazit.
Kto chce pouziva konzervovane potraviny, kto nechce pouziva cerstve, kazdy ma svoju hlavu a vari ako to vyhovuje jemu.

no fuj protlak do guláše.

Dnes jsem gulášek vyzkoušela a je moc dobrý:-KDíky za super receptík + bodík:-K

Dneska budu dělat k obědu už po třetí, mňam mňam :-*:yes: Všem nám moc chutná, díky za recept!

je vyborný dělám ho také:yes:

Mardoso:-K, včera jsme měli k obědu a bylo to moc dobré:-*, akorát tu cibulku příště předsmažím a přidám trošku vice škrobu. Oceňuji, že je to skoro bez práce ( mohla jsem dělat něco jiného)a masičko bylo krásně měkké. Uděluji bod a nedělala jsem naposledy:yes:

Guláš byl vynikající. Bodík udělen a recept dávám do oblíbených:yes: Děkuji za recept:-K

mardosa - taky nemám PH, ale dělala jsem podle tohoto receptu - a nemělo to chybu!!!!!! - http://www.toprecepty.cz/recept/2904-gulas-bez-mic...

Tématické fráze:
výborný vepřový guláš, kančí guláš kluci v akci, vepřový guláš kluci v akci, kluci v akci kančí guláš, segedínský guláš kluci v akci, srnčí guláš kluci v akci, segedínský guláš z vepřového kluci v akci, kančí guláš v troubě, guláš bez míchání, výborné recepty na vepřovy guláš, výborný vepřový troubový guláš, vynikající guláš bez míchání, gulášek, výborné recepty na vepřový guláše, kančí guláš z trouby, guláš v pekáči, segedínský guláš recept kluci v akci, kluci v akci segedinsky gulas, výborný srnčí guláš, výborný hovězí guláš

Suroviny:
maso vepřové, cibule, česnek, koření gulášové, paprika sušená sladká, moučka škrobová, vývar masový, feferonka, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu