Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík pečený pod kachním dozorem

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny. Krok 2: Dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na střední teplotu přikryté v troubě cca 2 hodiny. Krok 3: Následně ještě dopečeme cca 30 minut nezakryté, tak u masa docílíme zlatavé barvy. Velmi často a poctivě přeléváme výpekem. Krok 4: Maso králičí i kachní je poté extra chutné a odpadá od kosti. Jako příloha se hodí kysané zelí a houskový knedlík.

Zveřejněno 29. 5. 2010

Poznámka autora Colombo65

Uvedenou kombinaci jsem v dávné době poprvé jedl u mé tetičky z Vracova a od té doby, je to u nás oblíbený dvojboj k obědu na SO + NE.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm82

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm82

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak toto také děláváme a je to mňamózní :yes::yes::yes: Posílám bodík, zkoušet nemusím, znám ;-)

Musím Vám dát bodík už jenom za ten název :yes::yes:
Určitě také vyzkouším. Děkuji za nápad:yes:

Tak dneska jdeme na to:yes: Vypadá to výborně :-!

:-D:-)):-D:-)):-)):-D:-D fakt originální název, Otto!! Kachnu bych měla, tak možná koupím pár těch dostihových končetin z králíka a prubnu to:-D. Opravdu vyvedený recept:yes::yes::-)):-D

Aniž bych to zkusila je mi jasné jak je to výborné:yes:

Nebesíčka:-KPosílám bod.

Když si vzpomenu na dětství, tak to byl velmi často pečený králík s bůčkem. Furt králík.....Maminka mohla udělat alespoń někdy změnu:-)), ale kačeny nám po dvorku neběhaly :-)

No to je krásnej název,pěkná fotečka,to si zaslouží boda,ne?;-):yes:

krásný recept,škoda dnes jsem dělala králíka,ale chyběla mi kachna a tento receptík:-(:-pdávám bod:yes:

Nádherááá :-O:yes:

Tak tento recept jsou 3 K. Kachna, králík a ještě knedlík, od kuchaře Ottíka, kdo by nedal bodíka :-p:yes:

Jen jsem se zapoměl přihlásit no . ;-)

jan.alois 29. 5. 2010 16:30
Ty Colombo jsi znal naší babku a ta ti to vykecala že jo. zNám i se špenátem a bramborovým knedlem. Je to bomba :yes:

Moc pěkné-recept i fotečky.Já dělávám taktéž dvojboj - kachnu pod králičím dozorem:-D, poněvadž manžel nejí králíka a já na něho zase nedám dopustit. Takže u mě má v pekáči králík navrch:-):-p;-):yes:9

Tématické fráze:
králík s kachnou, králík přikrytý kachnou, králík pečený s kachnou, králík ala kachna, pečený králík s kachnou, pečená kachna s králíkem, kachna a králík, pečený králik, pečený králik, kachna s králíkem, recept na pečeného králíka přikrytého kachnou, králik a kachna, králík kachna, kachna králík, králík a kachna recept, kachna pecena s kralikem, králík pod kachnou, králík pod dohledem kachny, kachna a kralik recept, kačena pečená na králíkovi

Suroviny:
králík, kachna, kmín celý, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu