Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 311 kJ / 4 615 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,10 g |
| Tuky | 133,04 g |
| Vláknina | 26,35 g |
| Cholesterol | 617 mg |
| Sodík | 3,45 g |
| Sůl | 8,56 g |
| Sacharidy | 734,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná bavorská buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAwo
Moje poznámka
Výborná bavorská buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAwo
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 10 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 11 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 18 minutami
Řepánky
Jitkazmecka před 22 minutami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 24 minutami
Jablkový křen
cookamater před 36 minutami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 12 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 13 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 14 hodinami
Tématické fráze:
cuketová buchta se skořicí,
výborná buchta,
buchta z cukety se skořicí,
buchta ze sušeného mléka,
kolik je 1/3 litru,
výborná buchta z domácí pekárny,
sypání na buchtu,
převod sušeného droždí na čerstvé,
buchta s pudinkem a skořici,
skořicová buchta,
výborná buchta z rebarbory,
přepočet droždí,
cuketová buchta s pudinkem,
prevod litru na kila,
domácí pekárna buchta,
cuketový koláč se skořicí,
prevod litry na kila,
výborná buchta z pekárny,
kolik je 1/3 z litru,
buchta se smetanou a skořicí
Suroviny:
mléko,
voda,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
máslo,
cukr,
droždí sušené,
cukr písek,
skořice,
smetana ke šlehání
Komentáře (28)
V postupu máš ale stále "natlačíme do vymazané dortové formy". Dortová forma pr.24 cm má ale objem 2,26 litru, zatímco plech 36x27x5 cm objem 4,86 litru, což je tedy obrovský rozdíl. Tak prosím tu dortovou formu vymaž.
Pro ty, které jako já rády postaví nádobu z pekárny na váhu a dovažují i tekuté přísady: mouka 420 g, máslo 50 g, cukr 70 g, čerstvé droždí 16 g. Mléka jsem dala 200 g (vodu už ne).
Mám dortovou 24 cm, vzala jsem tedy pekáček 22x22 (má větší plochu dna). Buchta mi vyskočila přes okraj a část smetany vytekla.
Chuťově dobrá, jen se mi zdá moc vysoká, bude to asi opravdu chtít větší formu. A to těsto je prima, hezky se s ním pracuje.
Ještě jsem do těsta přidala rozinky máčené v rumu a zbytek, co rozinky nenasákly, jsem dala do polevy místo části smetany.
1 kostka čerstvého droždí = 4 lžičky sušeného
1/2 kostky = 2 lžičky sušeného
Takže 1 1/2 lžičky sušeného droždí by mělo být asi 3/4 poloviny kostky čerstvého. Zní to hrozně a je fakt, že nejsem žádný matematik, ale snad je to ono.