Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 311 kJ / 4 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,10 g |
Tuky | 133,04 g |
Vláknina | 26,35 g |
Cholesterol | 617 mg |
Sodík | 3,45 g |
Sůl | 8,56 g |
Sacharidy | 734,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná bavorská buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAwo
Moje poznámka
Výborná bavorská buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAwo
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 minutami
Gravlax vejce
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 16 minutami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 43 minutami
Makronky Danča
Malickakucharka před 1 hodinou
Rebarborový koláč
JitkaJS před 2 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 3 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 3 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 3 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 5 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 6 hodinami
Tématické fráze:
cuketová buchta se skořicí,
výborná buchta,
buchta z cukety se skořicí,
buchta ze sušeného mléka,
kolik je 1/3 litru,
výborná buchta z domácí pekárny,
sypání na buchtu,
převod sušeného droždí na čerstvé,
buchta s pudinkem a skořici,
skořicová buchta,
výborná buchta z rebarbory,
přepočet droždí,
cuketová buchta s pudinkem,
prevod litru na kila,
domácí pekárna buchta,
cuketový koláč se skořicí,
prevod litry na kila,
výborná buchta z pekárny,
kolik je 1/3 z litru,
buchta se smetanou a skořicí
Suroviny:
mléko,
voda,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
máslo,
cukr,
droždí sušené,
cukr písek,
skořice,
smetana ke šlehání
Komentáře (27)
V postupu máš ale stále "natlačíme do vymazané dortové formy". Dortová forma pr.24 cm má ale objem 2,26 litru, zatímco plech 36x27x5 cm objem 4,86 litru, což je tedy obrovský rozdíl. Tak prosím tu dortovou formu vymaž.
Pro ty, které jako já rády postaví nádobu z pekárny na váhu a dovažují i tekuté přísady: mouka 420 g, máslo 50 g, cukr 70 g, čerstvé droždí 16 g. Mléka jsem dala 200 g (vodu už ne).
Mám dortovou 24 cm, vzala jsem tedy pekáček 22x22 (má větší plochu dna). Buchta mi vyskočila přes okraj a část smetany vytekla.
Chuťově dobrá, jen se mi zdá moc vysoká, bude to asi opravdu chtít větší formu. A to těsto je prima, hezky se s ním pracuje.
Ještě jsem do těsta přidala rozinky máčené v rumu a zbytek, co rozinky nenasákly, jsem dala do polevy místo části smetany.
1 kostka čerstvého droždí = 4 lžičky sušeného
1/2 kostky = 2 lžičky sušeného
Takže 1 1/2 lžičky sušeného droždí by mělo být asi 3/4 poloviny kostky čerstvého. Zní to hrozně a je fakt, že nejsem žádný matematik, ale snad je to ono.