Výborná bavorská buchta se skořicí
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Energie | 19 311 kJ / 4 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,10 g |
Tuky | 133,04 g |
Vláknina | 26,35 g |
Cholesterol | 617 mg |
Sodík | 3,45 g |
Sůl | 8,56 g |
Sacharidy | 734,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
1 hrnek = 237 ml
1/3 hrnku = 79 ml
plech 32x23x5 cm, 36x27x5 cm
Zdroj: Bread Machine Magic, Linda Rehberg & Lois Conway, Irene’s Bavarian Coffee Cake
Toto těsto je univerzální, vhodné na buchty a koláče. Výborně se s ním pracuje, je měkkoučké a křehoučké.
Smetana s cukrem vytvoří karamel a buchta překrásně provoní celý byt. Buchta není žádná krasavice, ale je to dobrota a děti ji přímo zbožňují.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2010 20:17
9. 3. 2010 19:38
26. 2. 2010 08:54
12. 2. 2010 09:03
11. 2. 2010 23:30
V postupu máš ale stále "natlačíme do vymazané dortové formy". Dortová forma pr.24 cm má ale objem 2,26 litru, zatímco plech 36x27x5 cm objem 4,86 litru, což je tedy obrovský rozdíl. Tak prosím tu dortovou formu vymaž.
Pro ty, které jako já rády postaví nádobu z pekárny na váhu a dovažují i tekuté přísady: mouka 420 g, máslo 50 g, cukr 70 g, čerstvé droždí 16 g. Mléka jsem dala 200 g (vodu už ne).
11. 2. 2010 22:53
11. 2. 2010 19:52
11. 2. 2010 18:34
Mám dortovou 24 cm, vzala jsem tedy pekáček 22x22 (má větší plochu dna). Buchta mi vyskočila přes okraj a část smetany vytekla.
Chuťově dobrá, jen se mi zdá moc vysoká, bude to asi opravdu chtít větší formu. A to těsto je prima, hezky se s ním pracuje.
Ještě jsem do těsta přidala rozinky máčené v rumu a zbytek, co rozinky nenasákly, jsem dala do polevy místo části smetany.
8. 2. 2010 14:01
7. 2. 2010 21:38
7. 2. 2010 19:30
7. 2. 2010 19:11
7. 2. 2010 18:22
1 kostka čerstvého droždí = 4 lžičky sušeného
1/2 kostky = 2 lžičky sušeného
Takže 1 1/2 lžičky sušeného droždí by mělo být asi 3/4 poloviny kostky čerstvého. Zní to hrozně a je fakt, že nejsem žádný matematik, ale snad je to ono.
7. 2. 2010 15:50
7. 2. 2010 15:45
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Palačinkové rolky
Přidáno před 6 minutami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 1 hodinou
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 23 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těstoviny s kapustou
Saratice uvařil před 22 minutami
Tyčinky z jogurtu
12346 uvařila před 43 minutami
Domácí krtkův dort
12346 uvařila před 52 minutami
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 1 hodinou
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 12 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 12 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Nejlepší luštěninové polévky: Všechny jsou vydatné, příjemně nás zahřejí a rozhodně nezatíží naši peněženku
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: cuketová buchta se skořicí výborná buchta buchta z cukety se skořicí buchta ze sušeného mléka kolik je 1/3 litru výborná buchta z domácí pekárny sypání na buchtu převod sušeného droždí na čerstvé buchta s pudinkem a skořici skořicová buchta výborná buchta z rebarbory přepočet droždí cuketová buchta s pudinkem prevod litru na kila domácí pekárna buchta cuketový koláč se skořicí prevod litry na kila výborná buchta z pekárny kolik je 1/3 z litru buchta se smetanou a skořicí
Suroviny: mléko, voda, vejce, mouka hladká, sůl, máslo, cukr, droždí sušené, cukr písek, skořice, smetana ke šlehání
Výborná bavorská buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAwo
27 názorů