Bavorský knedlík od Lemarti

lemarti Kuchařka: lemarti

Přílohy 24 názorů

Suroviny

6 housek nebo rohlíků z předešlého dne
1 cibule
1 stroužek česneku
6 lžic nasekané petrželky
10 g másla
1/4 litru vlažného mléka
3 vejce
sůl
pepř
1 lžice hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na malé kostičky a ve velké míse je polijeme mlékem.

  2. Cibuli, česnek nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle. Přidáme petrželku a necháme vystydnout. Vejce, sůl a pepř vmícháme k houskám. Pak vmícháme cibuli s petrželkou a mouku. Pokud bude moc řídké a mazlavé, přidáme ještě trochu strouhanky.

  3. V mokrých rukách tvoříme střední kulaté knedlíky a dáme do osolené vody zhruba 15 minut. Vařit na hodně mírném plameni. Bude stačit, když voda bude jen trochu probulávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 105 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bavorský knedlík od Lemarti

  • lenah lenah(neregistrovaný)

    co je vhodne pokud se knedliky zamichaji nechat je 10 minut odlezet, navlhcenyma rukama tvorit koule a nechat zase 10 minut odpocinout a pak teprve dat do varici vody jak znamo. Knedle ci hmota se nerozpadne. Jinak se toto muze stat.

    Odpovědět

  • Dor.ka Dor.ka

    Tak jdu na to vypadají skvělé :yes:

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    Dnes vyzkoušeno a musím říct, že jsou výborné! :-):yes: Přidala jsem do nich i hrst škvarků, což knedlíkům dodalo na vůni i chuti. ;-)

    Odpovědět

  • habdinka habdinka(neregistrovaná)

    habdinkaDo nakrájených rohlíků je dobré přidat i na kostičky pokrájený a osmahnutý špek,nebo anglická.To jsou potom špekové kinedlíky.Taky se tam může pro vzhled nakrájet i mrkev.:-))

    Odpovědět

  • ameek ameek

    Výborné :yes::-) posílám bod

    Odpovědět

  • janek53 janek53

  • lemarti lemarti(autorka receptu)

    Janatka mas je opravdu hezke;-):yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Jani!!máš pravdu to víš !!:-)Jo to určitě každý jsme jiný (myslím tím chuťové buňky)a to je na tom to dobré.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    janatka náhodou je máš moc hezké!! No, jsou jiné, než bramborové, ale nám hrozně chutnaly. Co člověk, to jiná chuť, byla by nuda, kdybychom byli všichni stejní, ne?:-))

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Nemám je tak hezké,ale já je snědla a chutnaly mi.Manžel tvrdil,že jsou divné,ale snědl je taky on je zvyklý raději na bramborové a houskové,tak to bylo úplně něci jiného.

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Leni, ty knedlíky vypadají luxusně:-*

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autorka receptu)

    Dekuji Vam vsem:-KJa ty knedliky delala poprve

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Totéž jako u masíčka :-p:-p:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vím, že je skvělý, takže :yes::yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    krásné a jistě i chutné knedlíčky :-) vyzkouším, knedlíky tohoto typu mám moc rád :-)) Bodík letí :yes::yes: +6

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pajfalský knedlík bavorské kulaté knedlíky bavorsky knedlik bavorské houskové knedlíky bavorske knedliky bavorske knedliky recept bavorsky houskovy knedlik bavorský knedlík recept bavorský knedlík, recept palfajský knedlík pajfalský payfalský knedlík prave bavorske knedliky bajfalský knedlík pajfalské knedlíky pajfalský knedlík recept knedlík bavorský bavoráky recept kulatý knedlík pajfalský knedlíky

Zapomněl/a jsem heslo