Kinder Pingui
Lehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno připravit doma. Dezert je sice časově náročnější, ale příprava není složitá a výsledek stojí za to.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 672 kJ / 4 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,48 g |
Tuky | 285,96 g |
Vláknina | 29,40 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,90 g |
Sacharidy | 379,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Bílky dáme zvlášť a vyšleháme z nich tuhý sníh.
Krok 2: Pomalu přidáváme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Pomalu přimícháme kakao, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Těsto rozdělíme na dvě poloviny a pečeme na vymaštěných plechách při 200 °C.
Krok 5: Těsto je rychle upečené- cca 10 minut, proto těsto kontrolujeme. Po upečení ho necháme vychladnout.
Krok 6: Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 časti.
Krok 7: Vyšleháme 1 šlehačku, pomalu přidáme lžičku rozpuštěného medu, vanilkové aroma a polovinu vanilkového cukru.
Krok 8: Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 minut do chladničky.
Krok 9: Mezitím nad parou rozpustíme čokoládu, potom k ní přidáme heru a olej a dobře spolu promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem, vanilkovým cukrem a aromatem, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým upečeným plátem. Polijeme polevou a necháme ztuhnout.
Krok 10: Protože vrstva čokolády je poměrně silná, krájíme nožem namočeným v horké vodě.
Zveřejněno 9. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kinder Pingui
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99LP
Moje poznámka
Kinder Pingui
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99LP
Nejnovější recepty
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatový salát s perlovou mozzarellou, balzamikem a bazalkou
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Opečený proteinový chlebík s tuňákem
Přidáno před 10 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s jahodami a pudinkem
Terina309 před 3 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa před 3 hodinami
Margotková kolečka
MarcelaPa před 3 hodinami
Topinka "SPECIÁL"
MarcelaPa před 3 hodinami
Třešňový nákyp
evoule před 6 hodinami
Hermelín v pyžamu
Sahula před 7 hodinami
Smažené pirohy s kuřecím masem
Sahula před 7 hodinami
Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
Sahula před 7 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
dejna před 9 hodinami
Tématické fráze:
pinguin řezy,
řezy kinder pingui,
vynikající kindr řez,
pinguin řezy recept,
kinder pinguí řezy,
pingue řezy,
pingui řezy,
recept na řezy kinder pinguí,
trvanlivé výborné řezy kinder,
míša řezy s mascarpone,
řezy pingui,
kinder soutěž,
pinguí řezy recept,
pinquin řezy,
kindr mléčný řez,
kinder pinguí řezy recept,
kindr pingvi,
kinder,
kinder pinqui,
rezy kinder pingui recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
mouka hladká,
kakao hořké,
prášek do pečiva,
šlehačka na šlehání,
med,
cukr vanilkový,
smeta-fix,
vanilkové aroma,
čokoláda na vaření,
tuk hera,
voda,
olej,
čokoláda na vaření,
tuk 100%
Komentáře (75)
A ako môže byť 15 dkg čokolády je 150 dkg ?
je tam postup na čokoládový krém :
15 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
1 polévková lžíce vody
2 polévkové lžice oleje
to 10 dkg hery je jako 100g hery? jestli to dobře chápu a
15dkg čokolády je 150 dkg?
jsem ve vaření AMATÉR ale mám na toto chuť...
a ještě prosím podrobnější postup jak udělám ten čokoládový krém to postavím hrnec s vodou na sporák a až začne vřít tak tam dám na nej druhej hrnej a tam udělám tu lázeň????
Potom na maximální otáčky nastavit mixer a šlehat.
Když už se to pak nepodaří vyšlehat tak je chyba ve šlehačce ,někdy v ní není tolik procent tuku jako je na obalu napsáno a já mám tuhle zkušenost hlavné ze šlehačkou z Polska.
Takže díky za recept!
ja som mala podobný recept, cesto je presne rovnaké. Vôbec ho nemám ako na obrázku, je to jeden tenký kúsok. Naozaj veľmi tenký. Šľahačka nešla vyšľahat a nakoniec sa z nej urobilo tekuté máslo. Vyhodené peniaze, čas a nervy.