Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec

Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento.

Hodnocení receptu je 4,9 (172×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí )

26. 3. 2010 22:26

Suroviny pro 1 kus

1 kus

1 velký nebo 2 menší mazance

Nutriční hodnoty

Energie18 472 kJ / 4 415 kcal
Bílkoviny96,26 g
Tuky183,08 g
Vláknina27,92 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 665 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy550,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mazanců jsem už pekla hodně, tento je ale snad nejlepší. Kdo chce, může použít polovinu polohrubé a polovinu hladké mouky. Také jsem to tak udělala a těsto je hebké jako vata.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 3. 2013 16:13

Hanka: Tak hodně zdaru!!;-)

Hanka

24. 3. 2013 15:51

Jana Remkova:tak jsem je dala i dovnitř,tak snad se zadaří :) už kyne.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 3. 2013 15:48

Hanka: Dala jsem je dovnitř, i na ozdobu, ale určitě si to udělej podle sebe;-)

Hanka

24. 3. 2013 14:12

Jana Remkova: děkuji :) a ty mandle též do vnitř jako hrozinky nebo jsou jen ozdobu?? :)

Jana Remkova:

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 3. 2013 14:01

Hanka: Rozpustit;-)A malinko vychladit, nelít ho do těsta horké;-)

Hanka

24. 3. 2013 13:51

Zdravím, to máslo se má rozpustit nebo dát tam v celku???díky :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 3. 2013 18:02

jirkacz: Já jsem použila tolik, co bylo v receptu, ale určitě si každý upeče podle svých zkušeností.;-)

jirkacz

2. 3. 2013 17:59

Také mě zaujal tento recept a vzal jsem si to jako generálku na Velikonoce a musím říct že chutnal skvěle:yes: Jen mám zkušenost, že na toto množství mouky bohatě stačí půl kostky droždí (20 g);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 6. 2012 16:30

Terka0001: Tak to je správně;-)

Terka0001

1. 6. 2012 15:03

Jana Remkova: Mě to vůbec nevadí, chuťově je skvělí. Jeden jsem hned šoupla do mrazáku na pozdější mlsání. A recepty jsem si začala psát do sešitu až když je udělám, takže jak píšeš, hned si tam dodělávám i poznámky :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 5. 2012 15:28

Terka0001: to se časem naučíš, jak přesně by mělo těsto vypadat. Mrzí mne, že máš z mazanců placku:-S, ale příště to bude určitě lepší. Já když něco dělám a mám třeba vytisknutý recept, něco se nepovede a vím příčinu, hned si na ten papír napíšu třeba-přidat mouku, těsto je řidší a příště už je to super:-)

Terka0001

29. 5. 2012 15:17

Můj první mazanec a je fakt výborný :-K. Příště jen dám víc mouky, protože těsto bylo opravdu moc řídké a mám z mazanců spíš placku :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 5. 2012 11:25

bystrouska: Nádhera!!!! děkuji!!:-):yes:

bystrouska

1. 5. 2012 09:55

Mazance byly vynikající:-p a vydržely dlouho vláčné. Pekla jsem je na Velikonoce;-), ale neměla jsem dřív čas abych vložila fotky a bod:-K.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 4. 2012 10:23

hudaska1: No, to je mi líto, ale letos se nějak zvlášť nedařilo ani mi. Praskl a obvykle to nedělá. Jsem ráda, že jste je aspoň snědli;-) Zároveň bych chtěla poděkovat všem, kteří přidali fotky, kterých jsem si ani nevšimla!:-)

1 6 7 8 9 10 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mazanec mazanec recept velikonocni mazanec recept na mazanec recept mazanec velikonoční mazanec recept proč praská mazanec bochánek penny recept na velikonoční mazanec pleteny mazanec proč praskne mazanec mazanec recepty jednoduchý mazanec penny příští týden prasklý mazanec recept na mazance mazance recepty na mazanec proč praskají mazance proč vánočka praskne

Suroviny: droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, máslo, mléko, rozinky, mandle, sůl, kůra citronová, anýz, rum, vejce, mléko

TopRecepty.cz

Mazanec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8jy