Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy a rolády na oslavu inspirace

Inspirujte se a připravte k narozeninám, či jiné slavnostní příležitosti, piškotovou roládu s krémem z vanilkového pudinku. Fantazii se meze nekladou a roládu můžete dozdobit jak se vám zlíbí.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min hodina na ztuhnutí

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava, hodina na ztuhnutí)

16. 4. 2010 14:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie21 764 kJ / 5 202 kcal
Bílkoviny192,85 g
Tuky156,24 g
Vláknina37,90 g
Cholesterol 3,99 g
Sodík 1,90 g
Sůl4,92 g
Sacharidy697,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když chceme mít roládu ochucenou, tak přidáme třeba hrst sekaných ořechů nebo kakaovou ze 2 polévkových lžic kakaa na pečení a 1/2 dcl vaječného koňaku nebo kokosovou 2 polévkové lžíce mletého kokosu a 1/2 dcl vaječného koňaku nebo jen vaječný koňak. Nebo 2 polévkové lžíce rybízové zavařeniny, tu doporučuji s krémem z vaječného likéru z máslového krému- super! Dochucovadla přidáváme vždy před bílkovým sněhem, aby zůstala kyprá.

Upozorňuji na levné moučkové cukry, moc nesladí, tak když tak přidat o lžíci víc.

Když chceme krém ochucený, tak do něj přimíchám kakao nebo zavařeninu nebo ananasové kousky nebo nugetu nebo kokos, já mám ráda krém s vaječným likérem (1 dcl zašlehat pomalu do máslového krému) nebo s mandlovou trestí (do máslového krému kápneme cca 4 kapky mandle hořké- tresť).

Na obrázku mám roládu z klasického piškotu a rybízový krém, potřené rybízovým krémem a dozdobené máslovým krémem s mandlovou trestí a cukrovými kuličkami, dále roládu kakaovou s nugátovým krémem, potřenou nugátovým krémem a politou čokoládou s lístečky z bílé čokolády koupené už hotové v Globusu, řez z klasického piškotu a ananasový krém. Řezy jsou oba stejné, jen jinak ozdobené.

Jedna je pomazaná krémem a obalená v plátcích sušeného kokosu a dozdobená cukrářskými kuličkami a krémem. Druhá je obalená v mletých vlašských oříšcích a dozdobená nugátovým krémem, ananasovými kousky, čokoládou a cukrářskými kuličkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

k.radulka k.radulka

16. 4. 2010 15:07

Paprika: nezdá se ti že nějak moc reješ?:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 4. 2010 15:06

Paprika, zcela vyjímečně se fakt pleteš:-D, najdi si kategorii zdobení a uvidíš, že mnohde to jinak není;-)

Paprika Paprika

16. 4. 2010 15:03

Dobře - pokud je to v kategorii zdobení, tak kde je popsané to zdobení? :-O:-O Postup "zdobíme dle fantazie" není postup.
Na prezentaci fotek je tu myslím fotoalbum. Pokud je to jako recept, tak by mělo být napsáno, jak se to udělá. Možná se ale pletu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 4. 2010 14:59

Market, rolády tady nějaké jsou a ozdobit už si to musí každý sám, podle sebe. Postup na roládu jsem tady dala i já, hned dvě:-) a podle toho se to fakt dá udělat a popřípadě nazdobit, pokud to umí. Já moc né:-D

k.radulka k.radulka

16. 4. 2010 14:55

Paprika: to bude tím že je to ve zdobení a né recept na roládu. Kdyby jsi chtěla recept je to klasický piškot z vajec, cukru a mouky, těch tu je několik:-*

thomassinno thomassinno

16. 4. 2010 14:55

Papričko ... asi možná je to v kategorii zdobení :-)
k.radulka chtěla jen ukázat, jak hezky umí roládky zdobit, alespon já jsem to tak pochopil :-)

Paprika Paprika

16. 4. 2010 14:50

Z tohoto receptu moc moudrá nejsem. Kdybych chtěla upéct roládu, tak se tady nechytnu :-(:-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rolády a řezy recepty rolady zdobení rolád rolady a rezy zdobeni rolady zdobení řezú a rolád řezy a rolády zdobeni řezu rolády a řezy fotogalerie zdobení rolády fotky rolády zdobení péřová roláda recepty na rezy a rolady recepty na rolady roláda zdobení recepty na oslavu řezy rolády recepty na rolady a rezy rolády recepty krem do rolády

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, tresť citronová, ořechy mleté, kakao, koňak vaječný, vejce, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, tresť citronová, ořechy mleté, kakao, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, smetana ke šlehání, kakao, zdobení cukrářské, čokoláda, ananas, kokos, lupínky mandlové

TopRecepty.cz

Řezy a rolády na oslavu inspirace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZvN