Mramorový korpus
Pokud chcete ozvláštnit dort vašim blízkým k životnímu jubileu, vyzkoušejte upéct mramorový korpus. Korpus je krásně vláčný, nadýchaný. Fantazii se meze nekladou, promažte jej krémem, na jaký zrovna máte chuť.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 245 kJ / 3 883 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,47 g |
| Tuky | 194,24 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 526 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 451,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků.
Krok 3: Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Krok 4: Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zveřejněno 10. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mramorový korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2JB
Moje poznámka
Mramorový korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2JB
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 3 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 3 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
mramorový korpus,
mramorový korpus na dort,
korpus,
mramorový dortový korpus,
recept na mramorovy korpus,
mramorový korpus recept,
korpus recept,
mramorove testo,
recept na korpus,
mramorovy dort,
korpus mramorový,
mramorový dort recept,
recepty na korpusy,
parizky dort,
korpus recepty,
recept mramorový korpus,
mramorovaný korpus,
pařízký krém,
pařízká šlehačka,
mramorovi korpus
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kakao
Komentáře (68)
Pridávam fotky, torta bola zdobená dinosaurami.
Dávám bodík
určitě vyzkouším,moc děkuji za návod
+
Posílám bodíky........