Mramorový korpus
Pokud chcete ozvláštnit dort vašim blízkým k životnímu jubileu, vyzkoušejte upéct mramorový korpus. Korpus je krásně vláčný, nadýchaný. Fantazii se meze nekladou, promažte jej krémem, na jaký zrovna máte chuť.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 245 kJ / 3 883 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,47 g |
| Tuky | 194,24 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 526 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 451,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků.
Krok 3: Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Krok 4: Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zveřejněno 10. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mramorový korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2JB
Moje poznámka
Mramorový korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2JB
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 2 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 4 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 4 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 49 minutami
Šlehačková buchta
hliboka před 52 minutami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 1 hodinou
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 2 hodinami
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 2 hodinami
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 3 hodinami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 4 hodinami
Kuře na zelí
[email protected] před 4 hodinami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 4 hodinami
Tématické fráze:
mramorový korpus,
mramorový korpus na dort,
korpus,
mramorový dortový korpus,
recept na mramorovy korpus,
mramorový korpus recept,
korpus recept,
mramorove testo,
recept na korpus,
mramorovy dort,
korpus mramorový,
mramorový dort recept,
recepty na korpusy,
parizky dort,
korpus recepty,
recept mramorový korpus,
mramorovaný korpus,
pařízký krém,
pařízká šlehačka,
mramorovi korpus
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kakao
Komentáře (68)
Pridávam fotky, torta bola zdobená dinosaurami.
Dávám bodík
určitě vyzkouším,moc děkuji za návod
+
Posílám bodíky........