Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na kynuté koláče - bez kynutí

Bezkonkurenční recept na kynuté těsto, které sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním pracuje. Ideální, pokud nemáte čas a potřebujete rychle nějakou dobrotu. Připravit z něj můžete šátečky, koláčky, rohlíčky, s náplní dle libosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (118×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava)

29. 6. 2010 13:36

Suroviny pro 25 kusů

25 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 459 kJ / 3 456 kcal
Bílkoviny101,16 g
Tuky106,29 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 583 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy512,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zkoušela jsem i sušené droždí a není to ono, tak raději klasika kvásek. Instruktážní video jsem nedávala já, asi někdo z top receptu i fotky někdo přidal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bartomiska

17. 11. 2012 16:48

Přidávám se k pochvalám a souhlasím, s těstem se nádherně pracuje, je vláčné, koláče výborné! Dnes jsem dělala své první kynuté koláče a vypadá, že se povedly ;-) Děkuji za recept, jiný už hledat nebudu :yes:

isindy isindy

5. 9. 2012 22:02

vyzkoušeno a nadšeno :yes: odkládám svá dosud vyzkoušená klasická kynutá těsta, toto jednoznačně vyhrává...jak chutí, tak rychlostí zpracování ...přidávám pár fotek a velké + ;-)

marie

18. 8. 2012 10:43

super recept ,rychlý a moc dobrý o recept na koláče už je postaráno sepééééééééééééééééér:yes::-)

Dana61

15. 8. 2012 08:17

Evane - tak držím palce:yes::yes:ať se zdaří k obrazu tvému:-p

Evane

13. 8. 2012 20:20

Dana61: Díky moc Dani. Miruška už mi taky poradila, takže je co nejdřív zkusím znovu a pak dám vědět, jak to dopadlo.:-) Jako mě to těsto chutná i vysušený, ale ostatní mají remcy, tak teď se mi to snad podaří esteticky i chuťově správně... ;-)

Dana61

13. 8. 2012 14:29

Evane ač nejsem autorka receptu (ale toto těsto dělám velmi často, protože je prostě skvělé) tak ti sdělím, jak dělám koláčky já: z těsta udělám malé kuličky dám na plech na pečící papír a prsty namočenými v oleji od středu ke krajům vymačkávám, musí Ti zbýt vyšší okraj, potřu rozkvrdlaným vajíčkem, naplním a dám péct minimálně na 160, spodní i horní ohřej - za deset minut jsou zlaté a když né tak na chvíli zapnu horkovzduch a hlídám - snad jsem Ti pomohla

dexulka

13. 8. 2012 13:17

Tohle těsto jsem již jednou vyzkoušela a tvořila malé koláčky.Tentokrát jsem dala těsto na celý plech a jeden sypala rebarborou a druhý rynglemi.Zasypala drobenkou a další rychlá dobrota byla na světě :-p Bod jsem již přidělila,tak přidávám foto další možnosti využití ;-)

Evane

11. 8. 2012 22:25

Miruško a ostatní moc prosím, dělám tady ty koláčky, ale nikdy se mi nepodaří takové krásné jako jsou ty na fotkách. Jak mám postupovat? Když to vyválím a vykrájím, tak se mi občas zdeformují do šišata a navíc je tam patrný "roh" (okraj není do kulata, ale takový oříznutý). Dneska jsem je dokonce vyválela nějak moc a tak jsou hodně tenké. A i když to před pečením pomažu zbylým bílkem, tak je rozhodně nemám tak krásně lesklé. A mám když to peču na 130, tak se to peče hrozně dlouho a přijde mi to takový vysušený...:-( Poraďte mi prosím jak na to. :-K

vilemina

7. 8. 2012 21:32

Trochu nechápu, proč ještě prášek do pečiva, když je tam droždí - tento recept znám a bez prdopeče, z másla. Děláme ho na plech.

mia2404 mia2404

1. 5. 2012 15:02

dneska som robila koláčiky a sú vyborné :-p +1:yes: , pridávam fotku

jarsim

16. 2. 2012 12:47

jarsim:ještě mě napadlo,chtěla jsem recept upravit,ale nevím kde se to dělá,místo vajíčka tam dávám jen 2žloutky.jarča;-)

jarsim

16. 2. 2012 09:03

LenkaD:dobrý den,nemám je tvrdší,když je vindám z trouby,nevím kde je chyba,zkuste okraje potřít mlékem,když je vyndáte z trouby.jarča

LenkaD

9. 2. 2012 16:31

dobrý den, koláčky jsem právě dokončila, vypadají krásně, ale jsou trochu tvrdší, změknou?

jarsim

27. 1. 2012 21:01

rebeka:sůl tam je napsaná;-)

jarsim

27. 1. 2012 20:57

Móňa:tak je to recept pro zkušené;-)

1 4 5 6 7 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláče bez kynutí kynute testo bez kynuti kynuté koláče bez kynutí kynuté těsto na koláče kynute testo na kolac kynute kolace koláče z kynutého těsta kynutý koláč bez kynutí koláčky bez kynutí rychlé koláče bez kynutí rychle kynute testo těsto na koláče těsto bez kynutí recept na kynuté těsto bez kynutí kynuté koláčky bez kynutí těsto na koláče bez kynutí koláčky z kynuteho testa kynuté nekynuté těsto kynuté buchty bez kynutí fantastické těsto na kynuté koláče

Suroviny: mouka hladká, droždí čerstvé, tuk hera, cukr, cukr vanilkový, vejce, prášek do pečiva, sůl, kůra citronová, mléko

TopRecepty.cz

Těsto na kynuté koláče - bez kynutí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krgx