Guláš - nejlepší!
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která musí být orestovaná pěkně dohněda.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 525 kJ / 2 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 244,26 g |
Tuky | 161,57 g |
Vláknina | 21,28 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 75,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Musím napsat, že tenhle guláš dělám ve fritovacím hrnci, který lze použít jak na smažení, tak po slití oleje i jako teflonová pečící pánev. Maminky chtěly, ať recept napíšu a myslím, že když ho uděláte normálně v hrnci na plotně, tak to bude stejná dobrůtka. My se po něm můžeme užrat!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2021 14:20
6. 11. 2021 10:23
No, to vepřové mi žíly nerve, guláše jsou z lecčeho, že Já spíše cílil na ten renonc v množství masa: "1 kg hovězího masa (vepřového masa stačí jen 500 g, ...
6. 11. 2021 00:27
5. 11. 2021 23:32
No, co to ale znamená:
"1 kg hovězího masa (vepřového masa stačí jen 500 g, a je to taky dobrota)"
5. 11. 2021 21:24
Nejdřív jsem ho zkusila ze zvědavosti - mám úplně stejný hrnec. Ale dnes ho dělám ve všech možných hrncích - od papiňáku až po multifunkční nebo pomalé ... Díky za recept ...
29. 10. 2021 19:40
19. 10. 2017 12:49
26. 9. 2016 17:49
24. 7. 2016 08:48
18. 7. 2016 14:49
28. 4. 2016 14:22
29. 2. 2016 08:41
1. 2. 2016 12:48
20. 3. 2015 20:49
20. 3. 2015 20:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 7 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 11 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 11 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 17 minutami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 2 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 3 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 5 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 6 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
trybypet uvařila před 6 hodinami
Meruňkový koláč výborný
wakrim uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Není nad poctivý hospodský guláš. S vařením poradíme začátečníkům
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma majoránka. Jak ji pěstovat, sušit a používat
Jste milovníci nadýchaného českého pokladu? Ale co k němu stále vymýšlet? Představujeme oblíbené recepty s houskovým knedlíkem
Další recepty
Tématické fráze: guláš guláš recept nejlepší hovězí guláš recept guláš nejlepší vepřový guláš nejlepší hovězí guláš recept recept na gulas recepty guláš veprovy gulas nejlepší vepřový guláš recept recept na nejlepší hovězí guláš nejlepší maso na guláš vepřový guláš recept gulase jak správně uvařit hovězí guláš guláš v remosce recepty na gulaš guláš z tlačenky nejlepší recepty hovězí guláš jak správně uvařit guláš
Suroviny: maso hovězí, sádlo vepřové, česnek, cibule, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar masový, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, sádlo, mouka hladká
Guláš - nejlepší!
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EMk
77 názorů