Guláš - nejlepší!!!

jitule Kuchařka:

Omáčky 70 názorů

531
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Suroviny

1 kg hovězího masa (vepřového masa a stačíi jen 500g masa a je to taky dobrůtka!)
100g vepřového sádla
2 stroužky česneku
4 cibule
50g hladké mouky
1 polévková lžíce rajského protlaku (já dávám celou tu malinkou konzervičku - kupuji v Kauflandu)
1 kávová lžička sladké papriky
1 kávová lžička pálivé papriky
1 kávová lžička gulášového koření (nemusí být, ale je to lepší)
1l masového vývaru (dávám bujón)
sůl
pepř
kmín
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve musím napsat, že tenhle guláš dělám ve fritovacím hrnci Tefal Versalio, který lze použít jak na smažení, tak po slití oleje i jako teflonová pečící pánev. Maminky chtěly, ať recept napíšu a myslím, že když ho uděláte normálně v hrnci na plotně, tak to bude stejná dobrůtka. My se po něm můžeme užrat!

  2. Postup jako do hrnce, v závorce do friťáku.

  3. Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky (přístroj nastavíme do polohy 2).

  4. Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce osmahneme kousky masa (až trochu zhnědnou).

  5. Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky a gulášové koření a rajský protlak. Vše důkladně promícháme a přilijeme vývar (dávám 1l vývaru a potom ještě dle potřeby vodu a občas přilévám).

  6. Vodu dávám převařenou, horkou z varné konvice. Okořeníme pepřem, solí a kmínem (přístroj nastavíme do polohy 1).

  7. Plotnu stáhneme na č. 4 a za občasného míchání vaříme pod pokličkou 1 a 1/2 hodiny nebo dokud není masíčko krásně měkké.

  8. Když je guláš hotový, tak ho ještě trochu zahustím (dle potřeby) jíškou Knorr.

Poznámka

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 410 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš - nejlepší!!!

  • franto franto(neregistrovaný)

    Nemam rad paradajkovy pretlak v gulasi

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Vyzkoušejte nejdřív plátky hovězího lehce grilovat ,jen pro vůni a aby se zatáhlo.Až potom nakrájejte na kostky atd.Ahoj.

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    To nema' chybu. Nejsem kuchar, dobry:yes

    Odpovědět

  • jankohrasko jankohrasko

    rychlé na přípravu a přitom velmi chutné takové recepty mám nejraději -děkuji za recepis

    Odpovědět

  • jindra jindra(neregistrovaná)

    Tuti fruti, všechno se to nahází do tlakáče a vaří se to samo, jednoduché a vynikající.

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    jitule...Vynikající gulášek ! Super záležitost ...prostě mňamka. Díky. :-K:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    vybusna:Moje rec, i ja jsem cca sedm osm let zpet do jidel cpala bujon, byt Wurzl ci Rapunzel, dnes uz varim trochu jinak.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    dubsky pavel: verim, ze za 7 rokov, ktore ubehli od vlozenia tohto receptu, autorka urobila znacny posun dopredu a upustila od dochucovadiel. Pred 10 rokmi sa takto varilo vsade...respektive skoro vsade. Az neskor, znalci zacali robit osvetu a naucili sme sa, ze sa da varit aj inak.

    Odpovědět

  • dubsky pavel dubsky pavel(neregistrovaný)

    To je špatný guláš. Cibulka přeci musí byt tmavě hnědá, proč tolik chemie - gulášové koření a kostka, instantní jíška? To si můžu rovnou koupit polotovar - sušená směs na přípravu guláše. Dokrájím maso a mám to to samé. :-((

    Odpovědět

  • metelka metelka(neregistrovaná)

    jen k té kyselosti...tu odstraníte jen tím že protlak se musí mírně orestovat tedy je třeba ho vložit do hotového cibulového základu

    Odpovědět

  • sedlakantonin sedlakantonin

    dávám 1/2kg.masa a 1/2kg.cibule.recept dobrý,gulášek také dobrý:yes::yes::-p:-p

    Odpovědět

  • Alleennaa Alleennaa

    Dnes jsem vařila a je super :-*

    Odpovědět

  • ucitel ucitel(neregistrovaný)

    jitule:pkkecejte,usmevne od člověka který se snazi byt nad věci.:-(

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    lenorek333:
    A když podruhé v životě uvaříte podle Simon: jak píše níže, tak to si teprve pochutnáte:yes:
    Nevím, jak se guláš vaří ve friťáku, ale podle množství vývaru (1l masového vývaru na 1kg masa) to vypadá že spíše než eletriku žere vodu a tento "Guláš-nejlepší!!!" je patrně guláš podle maďarských zvyklostí "gulyásleves" či spíše gulášovka...:-//

    Odpovědět

  • lenorek333 lenorek333

    vyborny, delala jsem poprve v zivote, moc chutnal

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo