Škvarky z masáků (růžovek)
Škvarky z masáků (růžovek) jsou netradiční lahůdkou pro milovníky hub. Tyto jedinečné škvarky se připravují z růžovek, známých také jako muchomůrky růžovky, které po usmažení získávají křupavou strukturu a bohatou houbovou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme, oloupeme slupku z kloboučků, nakrájíme na plátky.
Krok 2: Vyšší plech či pekáček vymažeme sádlem, dáme až 5 cm vrstvu masáků, osolíme, okmínujeme a dáme do trouby na 220 °C. Houby obsahují hodně vody, takže nejprve pustí vodu a "plavou", poté se tekutina odpaří a pečeme dozlatova.
Krok 3: Ke konci občas lehce promícháme. Houby hodně zmenší objem, takže z plného plechu je nakonec miska této dobroty. Pozor na připálení, zhořkly by.
Zveřejněno 15. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarky z masáků (růžovek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krY5
Moje poznámka
Škvarky z masáků (růžovek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krY5
Nejnovější recepty
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 57 minutami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 1 hodinou
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 1 hodinou
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
ivanc před 18 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 25 minutami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 54 minutami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 56 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 57 minutami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 1 hodinou
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 1 hodinou
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 2 hodinami
Mrkvový salát
poirotka před 2 hodinami
Tématické fráze:
hřib masák,
muchomůrka růžovka recepty,
masák,
houba masák růžovka,
houba masák,
muchomůrka růžovka masák,
mochomůrka masák,
škvarky z růžovky,
masák recepty,
hřib růžovka,
růžovka masák,
mochomurka ruzovka,
růžovka masák recepty,
muchomůrka růžovka recept,
škvarky z hub,
masáky,
masáci,
muchomůrka růžovka masák recept,
masák houba,
muchomůrka tygrovitá
Suroviny:
houba růžovka,
sůl,
kmín celý
Komentáře (28)
Jinak koukni na net tam bude jistě i vyobrazená.
ale už mlčím
řízky jsem z něj ještě nedělala, ty z pančáků nebo praváků...a kdysi z babích pupků - ale už jsem ho roky neviděla
To je celkem nebezpečná desinformace
Z hub už jsem dělala všechno možmé, ale tyhle škvarky ještě neznám
řízky jsem z něj ještě nedělala, ty z pančáků nebo praváků...a kdysi z babích pupků - ale už jsem ho roky neviděla
Jo ještě - je lepší drcený kmín než celý nebo mletý