Biftečky z růžovek - masáků

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: 15 min. Podle počtu hub Houby 19 názorů

Suroviny

hlavy muchomůrek růžovek (masáků)
sádlo
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na biftečky používáme pouze hlavy houby, které oloupeme, osolíme a opepříme. Vkládáme na rozpálený olej a z obou stran osmažíme. (Nesmí být vypražené, ale vláčné).

  2. Podáváme s chlebem, rohlíkem, ale šly by i s brambory.

    Jestliže hlavy obalíme v trojobalu, vyrovnají se řízky telecím.

Poznámka

Nohy použijeme třeba na dršťkovou. Je nutná delší tepelná úprava. Takto se dají upravit i hlavy holubinek.

Syrovinky mají zcela odlišnou a výraznou chuť a hodí se spíše jako chuťovky, jako ryzec peprný a případně na škvarečky z hub.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Biftečky z růžovek - masáků

  • savlinka savlinka

    bože mňam to milujuuuuuuuuuuuuuuuu:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Václave paráda.:yes::yes:Já se bohužel bojím tyto houby sbírat.:-(

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Vašku, tak to je paráda;-):-p:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +15

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja takto robievam bedle,ale nakoľko huby vôbec nepoznám,netrúfam si ani odhadnúť,či majú podobnú chuť s ružovkami.V každom prípade,je to delikatesa:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Vašku, letos jsme již měli 4x a dnes dělá táta znovu, ráno donesl koš růžovek a děláme stejně, je to:yes::-p:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vašíku:-p;-)také růžovky nesbíráme a asi o hodně přicházíme:-O
    Určitě se chuťově šidíme,ale tebe o bodík neošidím:-))+:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Já je taky nesbírám, manžel je několik let sbíral, já jsem mu je několik let vyhazovala, teď si myslím, že už bych ji celkem slušně poznala, ale to si mysleli i Ti, kteří se otrávili.:-S Před chvíli jsme přišli z lesa a je jich tam plno. Uznávám ale, že houba je to výborná:-p:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja už tiež nezbieram, odkedy sa k nim priplietla aj muchotrávka tigrovaná...
    Ale je to super chuťovčička... +

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vašku, z tvého talíře bych si růžovky určitě dala:yes: Já je ale nesbírám, ikdyž tuším, že přicházím o hodně, ale nějak si v tom nevěřím. Sbírám jen to, co nás naučil sbírat otec a jen to, co jsem sama ochutnala a mám ověřené. Kolikrát v lese koukám, co všechno hřibaři sbírají, co je jedlé, já nějak nemám odvahu. Sbírám jen to, co opravdu znám :-) Ale bodík je tvůj:yes:+9

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Teta Lena Teta Lena

    Václave to je paráda.Večer budu dělat zapečené hlavičky růžovek a určitě nějaké zbudou,tak to udělám taky,už se těším jak si chlapi pochutnaj:-pbodík jsem už poslala:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Můžu jen tiše závidět a nechat si zajít chuť na takovou dobrotu...tak ti aspoň posílám bodík :-p:-p:-p:-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Cardanko. Rád polévku ofotím dnes při obědě a rád dám recept i když nevím jestli mi někdo nevynadá, že je to normální a receptů je na TOPKÁCH na drškovky různé dost. Ale rysknu to.
    Yanulko. CHápu tě, Ale chce sebrat prvé o ktrých si myslíš že jsou ty pravé a poradit se s někým zkušeným. A v každěm městě je poradna. Věz stojí to za to obětovat čas na rozpoznání poprvé a pak už to jde samo.
    isahu máš pravdu.
    Václav

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Václave, růžovky jsou výborné:yes:, je to podobné těm mým škvarkům - jen nemusím stát u plotny, trouba to zvládne sama bez mé asistence ;-)posílám bodík, dokonale si dokážu představit tu chuť :-p:-p

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Protože v mykologii mé zkušenosti a znalosti jsou velmi chabé,:-// sázím na jistotu a na této dobrůtce si nepochutnám. Ale to mi vůbec nebrání v tom, poslat za ni 3. bodík. :yes:;-):-):-p Pekla jsem jen několikrát ryzce v troubě na sádle, ale ty byly darované a tudíž prověřené. :-p:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: úprava masáků recepty z muchomůrky růžovky úprava růžovek dršková polévka z hub dršťková polévka z bedel růžovka masák recepty příprava masáků jak upravit masaky masák recept recepty z masáků dršková polévka z bedel jak upravit ruzovky úprava růžovky ruzovky recept ruzovky recepty masák úprava dršková polévka z bedli masák recepty masák houba masák příprava

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít