Carpaccio z hovězí svíce

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 15 min + 1 hodina uležení podle počtu stolujících Hovězí maso 2 názory

Suroviny

Suroviny dle počtu strávníků:
2-3 plátky, zhruba 1/2 cm hovězí svíčkové
olivový olej podle potřeby
sůl, pepř
15 ml balsamico octu (nebo jen od oka, ne mnoho)
Parmazán podle chuti a potřeby
cca 100 g rukoly nebo polníčku, popřípadě jiného salátu
může být i mix, ale nejvhodnější je rukola
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátek svíčkové osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme ho mezi dvě fólie a hladkou stranou paličky ho velmi tence naklepeme. Fólii svrchu odstraníme a z naklepaného plátku uděláme kuličku, kterou opět dáme mezi dvě fólie a znovu naklepeme. Plátků uděláme tolik, kolik hned spotřebujeme. Dáme je na hodinu do lednice.

  2. Salát propláchneme studenou vodou a dáme do misky.

  3. Osolíme jej špetkou soli, opepříme a malinko zakápneme balsamicem. Promícháme.

  4. Na talířek naskládáme nachystané maso, na něj navršíme salát a posypeme jej hoblinkami Parmazánu.

Poznámka

Záleží na každém z nás, pro kolik lidí budeme carpacio připravovat. Já udělala jen pro sebe..Carpacio jsem dělala poprvé a musím říct, že je to opravdu lahůdka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Carpaccio z hovězí svíce

Zapomněl/a jsem heslo