Melouny
Pracné, avšak velmi efektní cukroví z falešného marcipánu, který umožňuje dosáhnout dokonalých odstínů barev, narozdíl od pravého marcipánu, který má přirozeně nažloutlou barvu. Tohle cukroví okouzlí svou věrohodností hlavně děti.
Suroviny pro 1 dávka
80 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 501 kJ / 7 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,75 g |
| Tuky | 426,00 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 758 mg |
| Sodík | 705 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 685,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme bílou hmotu. Z másla, moučkového cukru a sušeného mléka vypracujeme vláčnou hmotu a tu rozdělíme na dvě stejně velké části.
Krok 2: První část hmoty zůstane bílá a do druhé části přidáme červené potravinářské barvivo a zapracujeme. Z této červené hmoty pak uděláme 10 kuliček, které dáme na 10 minut do mrazničky.
Krok 3: Bílou hmotu rozdělíme na 10 částí, rozválíme a obalíme okolo červené kuličky a znovu dáme na 10 minut do mrazničky.
Krok 4: Na zelenou hmotu smícháme 300 g mletých ořechů a 300 g práškového cukru, bílek a přidáme zelené potravinářské barvivo. Hmotu vypracujeme a rozdělíme na 10 stejných částí, rozválíme a oblepíme každou bílou kouli. Obalíme v jemném krystalovém cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minut.
Krok 5: Nakonec každou kuličku rozkrájíme na 8 částí (klínků) a rozpuštěnou horkou čokoládou pomocí párátka uděláme zrníčka.
Zveřejněno 11. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8PW
Moje poznámka
Melouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8PW
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 17 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 18 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 19 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 20 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tmavé rohlíčky plněné krémem
KikuLina před 29 minutami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
jirka1943 před 53 minutami
Tvarohová štola
brtna před 1 hodinou
Anglické palačinky
Jonáš před 1 hodinou
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 4 hodinami
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 4 hodinami
Lívance se skořicí
káťa před 4 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 5 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 11 hodinami
Tématické fráze:
meloun recepty,
recepty z melounu,
cukroví melounky,
meloun,
cukroví melouny,
melounky cukroví,
recepty s melounem,
meloun recept,
recepty meloun,
cukroví ze sušeného mléka,
jak zpracovat meloun,
recept meloun,
melouny cukroví,
nepečené melouny,
krájení melounů,
vánoční cukroví melouny,
nepečené cukroví melouny,
cukroví meloun,
marcipánové melounky,
melouny recept
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
bílek,
potravinářské barvivo zelené,
potravinářské barvivo červené,
cukr krystal,
čokoláda
Komentáře (90)
Místo vlašáků lze použít mandle
Bílek bych vynechal (jako pojivo stačí cukr a kapka vody)
chtela bych tento recept udelat na letosni vanoce,mam ale alergii na vejce a orechy.da se mat mistň orechu mandle?a je nejaka nahrazka za bilek?diky moc.v.