Kouzelný karamel
Vařené Salko přetvořené na karamel je skvělým tipem pro milovníky sladkých pochoutek. Stačí několik hodin jemného vaření kondenzovaného mléka, vznikne hustý, krémový karamel s jemně oříškovou chutí. Tento jednoduchý trik nabízí lahodný základ pro různé dezerty.
Postup přípravy
Krok 1: Potřebuješ konzervu Salka - slazeného zahuštěného mléka. Konzervu neotvírej, jen z ní sundej papírový přebal.
Krok 2: Dej ji do hrnce a zalij vodou, aby byla plechovka ponořená.
Krok 3: Zakryj poklicí a dej na oheň. Jakmile se začne voda vařit, ztlum oheň (ale jen tolik, aby se voda nepřestala vařit) a vař 2 hodiny. Nech vodu vychladnout, vyndej konzervu a otevři ji. Objeví se hustý a zlatý karamel.
Krok 4: Můžeš ho použít na zdobení šlehačkových nebo zmrzlinových pohárů, našlehat s máslem do hladkého krému nebo použít jako základ karamelového likéru.
Zveřejněno 15. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kouzelný karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ9l
Moje poznámka
Kouzelný karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ9l
Nejnovější recepty
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančová zmrzlina
Přidáno před 10 hodinami
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Nepečený kokosovo čokoládový dort s jahodami
Přidáno před 18 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno 28. 7. 2025 05:04:02
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno 27. 7. 2025 17:18:26
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Bobo před 2 hodinami
Chilli con carne
Svagi před 3 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
MaruR před 4 hodinami
Skandinávská polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova před 5 hodinami
Knedlíčky s borůvkovým žahourem
Receptyodjakuba před 5 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
DianaTr před 5 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Hypnos před 5 hodinami
Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou
Jitkazmecka před 7 hodinami
Tématické fráze:
karamel postup,
jak uvařit karamel ze salka,
karamel ze salka,
salko karamel,
jak uvařit salko na karamel,
jak uvarit salko,
karamel salko,
jak uvařit karamel,
karamel,
tatra salko karamel,
tatra karamel,
karamel recept,
vaření salka na karamel,
jak uvařit karamelové salko,
jednoduchý karamel,
tuhý karamel,
tatra karamel krém,
salko karamel recepty,
karamelové mléko,
krém ze zahuštěného mléka
Suroviny:
salko,
zmrzlina vanilková,
šlehačka,
ořechy lískové
Komentáře (21)
Nebo taky zmrzlina,šlehačka,karamel,oříšky.Je to jednoduchý
A s tou hustotou to bude trošku sporné.Někdy ten karamel po dvou hodinách mám tuhý a někdy teče.Ale bude to nejspíš značkou.Jiné vysvětlení zatím nemám.Protože ho vařím vždy stejně.
Ale užitečná rada to je určitě.Jen tak dál olly14.