Závin z řeckého phillo (filo) těsta
Těsto filo je oblíbené v zemích Balkánu, konkrétně Řecka. Díky jeho neutrální chuti můžete plnit čímkoli. Podle našeho receptu jej připravíte jedna radost a vykouzlíte tak sladké i slané záviny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 722 kJ / 3 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,00 g |
Tuky | 61,80 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 730,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin z řeckého phillo (filo) těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gE4
Moje poznámka
Závin z řeckého phillo (filo) těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gE4
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 12 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 36 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 44 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 55 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 3 hodinami
Tématické fráze:
filo těsto,
těsto filo,
filo testo recept,
filo těsto recepty,
recept na filo těsto,
co je filo těsto,
filo těsto kde koupit,
těsto filo koupit,
recepty z filo těsta,
kde koupit filo testo,
řecké těsto,
filo těsto - recepty,
řecké listové těsto,
listové těsto filo,
těsto filo recept,
co je filo těsto kde koupit,
řecké moučníky,
filo,
recepty na těsto filo,
řecký moučník
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
voda,
olej olivový,
solamyl
Komentáře (24)
- nechala jsem jen jednu vrstvu, přeci jen se mi nepovedlo udělat tak tenoučké jako kupovaný originál, takže to bylo spíš tako tenké tažené těsto...
- potřela jsem jen vršek vajíčkem s mlékem...
- těsto jsem měla v míse a přikryté folií, vždy jsem si jen kusek odtrhla a zpracovala, zbytek byl stále přikrytý
myslím, že houby či špenát by byly taky výborné...
jinak Řekové to používají na baklawu, plní špenátovou nebo masovými směsí a taky to lze smažit na oleji...