Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 132 kJ / 3 139 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 99,77 g | 
| Tuky | 92,48 g | 
| Vláknina | 110,36 g | 
| Cholesterol | 70 mg | 
| Sodík | 1,65 g | 
| Sůl | 4,12 g | 
| Sacharidy | 423,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Fazole propláchneme a dáme vařit do osolené vody. Vhodný je širší mělký hrnec. Vodu nenecháme vyvařit, průběžně doléváme, fazole musí být pořád lehce potopené.
	Krok 2: Po přibližně 1-1,5 hodině jsou fazole téměř měkké, není třeba je předem namáčet. Uvařené fazole necháme i s vodou v hrnci a udržujeme mírný var.
	Krok 3: Na pánvičce na troše oleje osmažíme kousky slaniny a měsíčky cibule, přidáme na tenké proužky nakrájenou papriku a utřený česnek, orestujeme a přidáme rajský protlak. Krátce provaříme, trošku podlijeme, okořeníme solí a pepřem do pikantní chuti a vše nalijeme k fazolím.
	Krok 4: Přidáme propláchnutou rýži, promícháme, případně ještě dokořeníme. Tekutiny by mělo být přibližně 2 cm nad rýži.
	Krok 5: Přikryté dusíme na mírném plameni do změknutí rýže, voda by se měla všechna vstřebat a konečné jídlo má být sypké. Pokud je tekutiny příliš, můžeme dát odkryté do trouby, aby se "dosušilo"
Zveřejněno 3. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Congri
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G84K
Moje poznámka
					
				
Congri
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G84K
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 26 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kubánské congri, 
						
						
							kubánské kongri, 
						
						
							rýže congri, 
						
						
							cerne fazole recept, 
						
						
							kongri, 
						
						
							congri kubánská rýže s fazolemi, 
						
						
							kongri recept, 
						
						
							cerné fazole, 
						
						
							kubanska ryze, 
						
						
							recepty černé fazole, 
						
						
							cerne fazole recepty, 
						
						
							fazole recepty, 
						
						
							rizoto recept, 
						
						
							kubansky congry, 
						
						
							congri ryze, 
						
						
							kubanske jidlo congri, 
						
						
							kubanska ryze recept, 
						
						
							kubánské congri recept, 
						
						
							con gri, 
						
						
							přílohy recepty
						
					
						Suroviny:
						
							fazole černé, 
						
						
							rýže, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							paprika čerstvá zelená, 
						
						
							slanina, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (20)
Dodnes když seženu černé fazole,tak je u nás "fiesta".
Recept mám z knihy Co chutná Evě Pilarové a opravdu k tomu nemusí být ani masíčko.
Třeba někdo zkusí i tuto variantu
I když jsem nedělala přesně podle receptu, přidám fotku, když tak ji prostě "deletuj"