Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vlaďka

2. 12. 2010 12:10

Zdravím, zadělala jsem Vaše těsto a bohužel jsem se nedostala k pečení. Myslíte, že může uškodit, když je dnes je třetí den v lednici?

zuzka

1. 12. 2010 19:41

Ahojky Haní, díky za recept, perníčky jsou hotové, ale potřebovala bych poradit. Jsem pekařský začátečník. Napíšeš mi, co všechno dáváš do čokoládové polevy? Díky moc a hezké Vánoce.

Lucka

30. 11. 2010 08:46

Hani,moc děkuji za odpověď a radu. Zatím přeji příjemné pečení a pěkné dny. :-)

hanahcotton hanahcotton

29. 11. 2010 16:32

Lucko tady je recept na bílkovou polevu.;-)
* 1 bílek
* cca 200g moučkového cukru

Cukr si alespoň na 3x proseju. Třeme vařečkou asi 20 minut, až poleva změní konzistenci - zhoustne a zbělá- pak je hotová. Je dobré zbytek polevy zakrýt mokrou utěrkou, aby nevysychala a rozpustily se poslední krystalky cukru.
Na zdobení nesmí poleva téct, zkus namočit do polevy párátko a udělat si zkušební tečku, když se roztíká je potřeba polevu zahustit.

Někdo ještě polevu ředí citrónovou šťávou, ale poleva pak není sněhově bílá ;-)

Lucka

29. 11. 2010 08:59

Otavanko,moc děkuji za odpověď. Perníčky jsem včera upekla,dělala jsem je mini a na první ochutnání jsou moc dobré - musím je ještě ozdobit a musí se ještě asi odležet (snad jsem vše udělala správně). Můžu se ještě zeptat, kolik se dává ingrediencí na bílou polevu? Pokud nebude vadit,asi se ještě zeptám postupně na pár receptů.Moc děkuji a přeji taky příjemné pečení.:-)

buryna

28. 11. 2010 09:06

Moc pěkné. Nikdy neumím čokoládu takhle pěkně rozprostřít ;-( Letos zkusím tento recept. :yes::-)

hanahcotton hanahcotton

27. 11. 2010 23:24

Krbino já mám plynovou troubu a peču na maximum...a jak jsou perníčky zlatavé, tak jsou hotové...to určitě poznáš ;-)

hanahcotton hanahcotton

27. 11. 2010 23:23

Jani do těsta opravdu přídou dvě vejce i dva žloutky:yes:

Jana

27. 11. 2010 19:10

Hani, perníčky fakt krásný. :yes: Jen v tom receptu: dvě vejce, dva žloutky... Takže čtyri kusy celkem do těsta, nebo je ta jedna dvojice určená na potření po vyndání z trouby. Díky Jana*

Krbina

27. 11. 2010 15:23

Dnes se chystám péct podle tohoto receptu vánoční perníčky. Jen se raději zeptám při jaké teplotě je mám péct a zhruba jak dlouho. Díky za odpověď. PS: perníčky vypadají krásně :-)

hanahcotton hanahcotton

26. 11. 2010 14:57

Otavanko díky za odpověď...už mi začíná pečící shon a nejsem tu tak často, tak jsem ráda, když někdo poradí začátečníkům i u mého receptu :yes::-K

Otavanka

26. 11. 2010 14:44

Lucinko, ta soda, je přesně ta, co máš na mysli. A dávku si sniž na polovinu, bude perníčků.;-) Přeju Ti, ať se daří a příjemné vánoční pečení:-p:-K

Lucka

26. 11. 2010 14:30

Dobrý den, perníčky vypadají moc krásně. Budu tento rok péct poprvé cukroví a ráda bych vyzkoušela i tyto perníčky. Chtěla bych se zeptat, nemám s cukrovím žádné zkušenosti, v receptu je napsaná soda - to se jedná o jedlou (třeba od Dr.Qetker)? A pak když chci upéct perníčků míň než 15 plechů, tak všeho polovinu?Moc děkuji za odpověď a zatím příjemný den.

hanahcotton hanahcotton

25. 11. 2010 20:50

Jajusenka - perníčky zdobím už nyní - bílková poleva je 2x přesít moučkový cukr a vymíchat s bílkem do husta, tak, aby se polevou pěkně zdobilo a malba se neroztékala ;-):yes:

Spagi díky za odpovědí - fotka perníkového koření nevadí.:-K

Terka - perníkové koření NENÍ prášek do perníku - viz foto.;-)

Madlenko kocouři jsou opravdu šmouhy na perníčkách, ale také bubliny a nebo se vajíčko jakoby na perníku srazí a zůstane bílá šmouha.:-K:-K

magdalenka magdalenka

25. 11. 2010 17:33

Tak ja žiadneho kocúra na perníčkoch nemám, iba sem tam bublinu. Ten výraz som ešte nepočula, zaujímavé, lebo fantázia mi pracovala naplno, čo to asi má byť...:-D

1 9 10 11 12 13 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM