Perníčky naší Haničky
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 30 758 kJ / 7 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,73 g |
Tuky | 175,80 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 944 mg |
Sodík | 4,68 g |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 1 269,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pár dobrých rad:
- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný
- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc
- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží
- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit
- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu
- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete
- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři
- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2010 17:31
Hani???
25. 11. 2010 17:27
25. 11. 2010 17:09
25. 11. 2010 16:57
Hani, nevadí přidaná fotka koření? Je to tak?
25. 11. 2010 16:43
25. 11. 2010 11:24
Moc děkuji a přidávám další bodík
24. 11. 2010 20:28
24. 11. 2010 18:49
24. 11. 2010 09:47
21. 11. 2010 19:10
18. 11. 2010 22:50
17. 11. 2010 13:06
15. 11. 2010 20:08
15. 11. 2010 09:39
15. 11. 2010 09:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 8 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 16 minutami
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 2 hodinami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 3 hodinami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 3 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 3 hodinami
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
219 názorů