Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

25. 11. 2010 17:31

Majdi, sice zas odpovím za Hanku, ale snad to potvrdí - víš čemu se říká kocouři na steně, když vymaluješ? Takové ty nepěkné fleky, stíny nebo jak to nazvat... tady je to stejný. Prostě musíš docílit jednolitého povrchu...
Hani???

magdalenka magdalenka

25. 11. 2010 17:27

Hanka, čo sú to tí kocouři na perníčkoch?

malenka78

25. 11. 2010 17:09

Terko děkuji za položenou otázku a spagetce za odpověd :-8:-8, také jsem se chystala na perníčky, ale nemohla jsem objevit to koření :-( foto určitě pomůže nejnom mě :yes: ale i jiným začátečníkům ;-) posílám bodík za krásně nazdobené perníčky a ještě jednou díky :yes::-))

spagetka spagetka

25. 11. 2010 16:57

Terka (neregistrovaný/á) - ne, to je fakt Perníkové koření, já ho mám od Vitany, mrkni obrázek a skládá se z badyánu, skořice a hřebíčků. Koupíš normálně mezi kořením.
Hani, nevadí přidaná fotka koření? Je to tak?

Terka

25. 11. 2010 16:43

Prosím, prosím - perníkové koření..to je kypřící prášek do perníku??:-?

jajusenka

25. 11. 2010 11:24

Haničko, moc děkuji za recept, zrovna dneska se na perníčky chystám, tak určitě vyzkouším Váš recept! Naprosto mě uchvátila vychytávka s obarveným vajíčkem :) Jen se chci zeptat- zdobíte je už teď, nebo to necháváte až na pozdější dobu ? Popřípadě jestli můžete napsat prosím recept na bílkovou hmotu?
Moc děkuji a přidávám další bodík :yes:

hanahcotton hanahcotton

24. 11. 2010 20:28

Zuzíku já už mám perníčky upečené a mám je v krabici a na balkóně. Vydrží v pohodě do vánoc a déle......:yes::yes:

zuzík

24. 11. 2010 18:49

Vypadají krásně...můžu se zeptat, kdy je nejlepší je začít dělat, aby byly měkké?

ferda30

24. 11. 2010 09:47

Perníčky se dělaly super, uvidíme jak se naleží.. Ale myslím, že budou mít úspěch:-p :yes: Děkuji za recept:-K

Jenny

21. 11. 2010 19:10

:yes:+40:yes: jsou parádní...;-):yes:

Tealka

18. 11. 2010 22:50

Také peču perníčky již několik let a pokud chci aby rychle změkly dám je do krabice a k tomu kousek jablíčka a do dvou dnů jsou perfektní.

Daduse

17. 11. 2010 13:06

Perníčky vypadají krásně.Určitě je letos vyzkouším,a přidávám bod.:yes::-K

hanahcotton hanahcotton

15. 11. 2010 20:08

K. radulko....ještě nikdy jsem těsto neměla sypké, takže dej na radu Betyny a přidej máslo ;-)

Betyna

15. 11. 2010 09:39

Já přidávám do perníčků radši máslo, z medu jsou pak tužší...

k.radulka k.radulka

15. 11. 2010 09:00

Tak dělám těsto a je sypké, co mám přidat? med nebo máslo?:-O

1 10 11 12 13 14 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM