Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marcela

1. 12. 2017 23:18

hanahcotton: Ahoj. Krásné perníčky-moc. Tyto tmavé perníčky jsou máčené v čokoládě? Nají krásnou barvu. Můžete odpovědět? Nebo čím potírané? Děkuji moc. Marcela

hanahcotton hanahcotton

16. 10. 2017 19:15

Marcela: Když chci perníčky tmavé, tak buď přidám do těsta kakao, nebo přidám do rozšlehaného vejce gelovou barvu - hnědou, červenou...a nebo namáčím perníčky do čokoládové polevy a potom zdobím .

Marcela

16. 10. 2017 18:46

Ahoj- Krásné perníčky//// Mám dotaz- čím prosím potíráte po upečení, že je máte tak krásně tmavé - krásnou barvu. Děkuji. Kakao v těstě není, tak mi to nejde do hlavy. Marcela

hanahcotton hanahcotton

16. 4. 2017 20:32

Eva: Evo to mě moc mrzí...zpočátku jsem těsto zadělávala v ruce, nyní používám pekárnu , kde všechna těsta zpracovávám....opravdu nevím, kde může být chyba....může to být velikost vajíček, velikost lžíce, ze které dáváte med.....opravdu netuším.....dejte tedy trochu méně mouky.......snad se perníčky potřetí povedou :-)

Eva

8. 4. 2017 17:30

Dobrý den Hanko, prosím o pomoc, po přečtení pochvalných a nadšených komentů si fakt myslím, že jsem neschopná. Už podruhé (poprvé na Vánoce) zkouším Váš recept. Všechny ingredience podle receptu, jen mi z toho ještě nikdy nevzniklo těsto podobné plastelíně. Těsto zadělávám ručně, po 45 minutách opravdu dřiny je výsledek hrouda těsta, kterou když se snažím rozválet, popraská, potrhá se. Těsto nechávám uležet v mikrotenu v lednici, nechám povolit. Používáte na zadělání ruce nebo robota? Co dělám špatně, mám pocit, že k těstu je třeba přidat ještě litr potu a slz. Nechci to vzdát, děti mají perníky rády a syn si teď po statečném zdolání neštovic přeje perníkovou medaili. Za radu děkuju. Eva

hanahcotton hanahcotton

26. 11. 2016 17:02

Zuzana Machajova: Zuzko moc děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že perníčky chutnají :-K

Zuzana Machajova

24. 11. 2016 18:40

Ďakujem za recept. Poslala mi ho dcéra lebo vlani ich podľa teba piekla a veľmi nám chutili. Na staré kolená som prvý raz piekla tvoje perníčky. Nikdy sa mi nedarili, boli jak kameň a tak som toho na mnoho rokov nechala. Tieto tvoje sú perfektné. Určite ich budem robiť zas. Na Vianoce a Veľkonoce to skrátka perníčky patria. S tým zdobením to bude horšie, ale nechám to na vnučku. Je na tieto veci šikovná.

hanahcotton hanahcotton

14. 12. 2015 15:10

jirkaku:díky za vyzkoušení :-KKrásné svátky .-)

jirkaku

13. 12. 2015 22:56

Ahoj. Už asi 20let peču každé vánoce jen cca 5kg a více vanilkové rohlíčky. Preferuji se zaměřit na něco co opravdu umím a všem chutná i ve velkém, než se zaměřit na kvantitu druhů. Ale delší dobu jsem si říkal, že perníčky k vánocům asi také patří, tak jsem zkusil tyto. Své první. A opravdu dost moc hodně maximální a nejvyšší spokojenost :-)). A taky se mi zde líbí, že jsem napekl, a dál to předám děckám, ať si ty domečky, zvonečky, prasátka, srdíčka atd ozdobí polevou jak chtějí. Což na rohlíčkách moc nejde, protože se mi doslova rozsipají jen při obalování v cukru. Takže posílám bodík :yes: a asi po těch letech natrvalo rozšířím své portfolio ;-)

hanahcotton hanahcotton

13. 12. 2015 16:07

markazao:díky za vyzkoušení :-) Pěkné svátky... :-)

markazao

12. 12. 2015 11:39

Úžasný recept! Moc děkuji :yes:, těsto poddajné a chuťově i vzhledově mám letos perníčky skvělé. Pekla jsem cca 10min na 160st. ;-) Bodík

hanahcotton hanahcotton

30. 11. 2015 22:43

Lucka:Lucko perníčky namáčím vrchní stranou do čokoládové polevy, nechám trochu okapat, potom ztuhnout a teprve potom zdobím....;-)

Lucka

30. 11. 2015 20:11

Muzu se zeptat jak pernicky polevate? Protoze cokoladu mate jen na vrchu :-8www.toprecepty.czhttps://www.toprecepty.cz

misa

28. 11. 2015 06:17

První várka okamžitě zmizela, druhá várka je stejně výtečná. Zdobení se taky zdařilo. :-))

hanahcotton hanahcotton

14. 11. 2015 17:06

misa:Těsto dávám do lednice do igelitového sáčku.......před pečením ho vyndám tak hodinu dopředu.....na polevu klidně použijte mixér.... Přeji pohodové pečení, klidný porod a veselé svátky :-):-K

1 2 3 4 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM