Perníčky naší Haničky
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 30 758 kJ / 7 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,73 g |
Tuky | 175,80 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 944 mg |
Sodík | 4,68 g |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 1 269,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pár dobrých rad:
- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný
- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc
- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží
- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit
- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu
- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete
- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři
- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2012 18:33
7. 12. 2012 17:33
7. 12. 2012 13:37
7. 12. 2012 12:29
6. 12. 2012 20:44
5. 12. 2012 20:38
1. 12. 2012 11:47
1. 12. 2012 10:28
Jinak perníčků z jedné dávky mám jeden plný hluboký plech
27. 11. 2012 13:02
18. 11. 2012 21:12
17. 11. 2012 19:26
17. 11. 2012 19:20
11. 11. 2012 15:10
5. 1. 2012 19:58
5. 1. 2012 19:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 55 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
219 názorů