Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanahcotton hanahcotton

7. 12. 2012 18:33

16lucy16:záleží na tom jak silně byly perníčky vykrojené...jetli byly na tenko, tak asi budou vysušené a křupavé...jinak by měly být měkoučké. Jablko určitě nic nepokazí ;-):yes:

16lucy16

7. 12. 2012 17:33

Tak dnes jsem upekla perníčky, pekla jsem je na 150°C asi 8 min a když jsem je vyndavala tak byli tak měkký, že jsem se i bála jestli jsou vůbec dopečený, ale potom jsem je uložila do krabice na balkón a jak vychladli tak už moc měkký nebyli a spíš byli jako sušenky, myslíte že mi změknou když k nim dám jablko ?:)

pomeranc

7. 12. 2012 13:37

Děkuju! Mi se právě nechce do toho zdobení, protože to je žrout času jak hrom... Jinač jsou po chuti moc dobré, i když jsem je teda asi přesušila, protože moc křupou, snad to spraví jablko - bodík!

hanahcotton hanahcotton

7. 12. 2012 12:29

pomeranc:mohou se nazdobit klidně i později, já je např zdobím někdy i za 2 tádny, jak mi vyjde čas mezi pečením;-)...jen je potřeba je dát do chladna, aby se nevysušily a neztvrdly ;-)

pomeranc

6. 12. 2012 20:44

holky, musí se ty perníčky zdobit hned nebo vydrží nenazdobené? Dělám je poprvé :-8

SonaS

5. 12. 2012 20:38

Tak jsem dneska udělala těsto a upekla zatím jeden plech perníčků. A jsou BOŽÍ!!Moc děkuji za recept!

hanahcotton hanahcotton

1. 12. 2012 11:47

lenuska84:tak to jsi je asi pekla dlouho a nebo jsi je měla na tenko vykrojené a vysušila jsi je...jinak perníčky jsou po upečení hned krásně měkoučké a když je uschováš v uzavřené nádobě a v chladnu, tak měkoučké zůstanou i dva měsíce ;-)

lenuska84

1. 12. 2012 10:28

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli mají být perníčky po upečení ihned měkké, a nebo až za pár dní??? Včera jsem perníčky upekla z celé dávky, půlku jsem měla světlé těsto a půlku jsem udělala těsto s kakaem, ale všechny perníčky jsou křupavé, nejsou měkké. Tak nevím, jestli jsem je nepekla moc dlouho, že se vysušily... ;-(, ale chuťově jsou výborné!!! Děkuji moc za odpověď
Jinak perníčků z jedné dávky mám jeden plný hluboký plech;-)

1206Luccy

27. 11. 2012 13:02

Tak jsem včera udělala těsto.Nakonec z této dávky :):yes:

hanahcotton hanahcotton

18. 11. 2012 21:12

1206Luccy:do vánoc určitě vydrží,:yes: když budou v uzavřené nádobě a v chladnu;-)...a z jedné dávky je jich podle toho, jak veliké tvary se vykrajují...;-)a vzhledem k tomu, že nikdy nedělám z jedné dávky, tak přesný počet perníčků opravdu neznám:-S...třeba poradí některá kuchařinka, která je vyzkoušela :-K

Maryvery

17. 11. 2012 19:26

Jak dlouho před Vánoci bych asi měla začít? Dělám perníčky letos poprvé... Děkuji :-)

1206Luccy

17. 11. 2012 19:20

Kolik je z dávky perníčků? Myslíte,že když zítra upeču,vydrží do Vánoc?;-)

jana644

11. 11. 2012 15:10

jak já se těším na Vánoce a hlavně na tyto perníčky jsou vážně úžasné začínám na mikuláše

hanahcotton hanahcotton

5. 1. 2012 19:58

Martina:tak to mám radost...;-):-K

Martina

5. 1. 2012 19:46

u nás se perníčky podařily, byly výborné a chválily je i návštěvy :-) :yes:

1 3 4 5 6 7 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM