Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanahcotton hanahcotton

29. 12. 2011 20:58

Jiiira:Moc pěkný betlém :yes::yes:

Terkas Terkas

28. 12. 2011 22:35

vou............mooooc krásný betlém takoví chci tak jednou dokázat:-):-p:-p

Jiiira Jiiira

28. 12. 2011 21:20

Dovolila jsem si přidat fotku betlémku dělaného z tohoto těsta, snad nebude vadit :-8 - s těstem se skvěle pracovalo, chuťově velmi dobré (musela jsem odhánět sestřičky :D ) a celkově všechno super :yes: letí bodík :-)

hanahcotton hanahcotton

16. 12. 2011 20:09

Wanda:díky :-K

Wanda

15. 12. 2011 21:30

Máte to úžasně nazdobené! Dokonalé! Gratuluji :-))

hanahcotton hanahcotton

15. 12. 2011 20:45

coccinella16:jsem ráda, že perníčky chutnají a přeji pěkné vánoce :-K:-K:-K:-K

hanahcotton hanahcotton

15. 12. 2011 20:44

Lenka S.:já vykrajuji asi 1,5cm...;-)

coccinella16

15. 12. 2011 11:52

Moc bych chtela podekovat Hanicce za skvely recept. Pernicky miluji, kazdy rok zkousim novy recept a stale nejsem spokojena. Letos jsem poprve nasla ten nejlepsi recept. Pernicky jsou stale mekke, chutnaji skvele, pri praci s testem jsem nemela problemy. Nekdo se tady ptal na koreni, rada odpovim. Ziji v cizine, takze nemam moznost si nakoupit uz hotovy pytlicek, takze jsem na polovicni mnozstvi dala : 5 ks hrebicku, 4 seminka badyanu, skorici cca lzici, 1 kardamon. Navic jsem do testa pridala lzici kakaa. Preji vam vsem kresne Vanoce :-)

Lenka S.

11. 12. 2011 16:38

Dobrý den, na jakou tloušťku válíte těsto na vykrajování? děkuji;-)

hanahcotton hanahcotton

11. 12. 2011 16:29

Helli:netuším přesně v jakém poměru, ale jsou v tom koření zhruba tyto ingredience - badyán, skořice, hřebíček, nové koření, anýz, citrónová kůra, kardamom, zázvor, muškátový ořech ;-) Jestli to pomůže...bez koření to prostě perníčky nebudou :no:ani chuť, ani vůně...;-)

Helli

11. 12. 2011 15:37

Chtěla jsem se zeptat, jestli hodně vadí že nepřidám koření do perníku či jak to koření nahradit, u nás ve městě už není kde k sehnání a těsto mam rozdělané :/

hanahcotton hanahcotton

4. 12. 2011 10:42

senky:Jani, to je pro mě vždy největší odměna, když někdo recept vyzkouší, chutná mu a ještě si ho přidá ke svým oblíbeným:yes::yes: Hezký předvánoční čas :-K

senky senky

4. 12. 2011 08:53

Ahoj Hani:-K:-K už jsem vyzkoušela aspoň deset různých jiných perníčkových receptů,ale kam se hrabou na Tvůj;-) Po zkušenostech z loňska (nesnědly se i když jsem polovinu rozdala):-O jsem se letos rozhodla pro poloviční dávku:-D:-D:-D To jsem si dala, protože těsto z pekárny bylo luxusní, dala jsem okamžitě dělat druhou polovinu dávky a v úterý upekla, ve středu nazdobila, ve čtvrtek jsem sice v krabičce trošku vzala šéfové (jako každý rok), ale dnes ráno jsou doma pouhé zbytky....zbytečky. A podotýkám,že přes týden jsme doma sami, bez kluků . Na včerejší dotaz, jestli nevadí, že si berou tak moc, jsem už rezignovala a slíbila ještě jednu dávku:-p:-)) Večer zadělám a zítra hrrr na ně:-D:-D jako důkaz posílám foto:-8 a kdybych mohla, za každý perňajz jeden bodík, ale takto jenom jeden a velký dík:-K:-K:-)

hanahcotton hanahcotton

29. 11. 2011 14:11

monikatum:
LŽÍCE je vždy POLÉVKOVÁ
LŽIČKA je vždy KÁVOVÁ - ;-)
Myslím, že tyto dávky se uvádí ve všech receptech a vždy je to takto myšleno:yes:

hanahcotton hanahcotton

29. 11. 2011 14:09

lenasmakina:Simča to chápe správně...přijdou tam i vejce i žloutky ;-)Vše, co je v surovinách, patří do těsta....:yes:

1 4 5 6 7 8 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM