Perníčky naší Haničky
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 758 kJ / 7 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,73 g |
| Tuky | 175,80 g |
| Vláknina | 35,60 g |
| Cholesterol | 944 mg |
| Sodík | 4,68 g |
| Sůl | 1,22 g |
| Sacharidy | 1 269,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
Moje poznámka
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
vánoční perníčky,
pernicky,
jak dlouho péct perníčky,
jak zdobit perníčky,
potíraní perníčků,
jak péct perníčky,
bílková poleva na perníčky,
pečení perníčků,
pečení perníčků recept,
doba pečení perníčků,
perníčky recepty,
jak dlouho se pečou perníčky,
jak zdobit vánoční perníčky,
pernicky na vanoce recept,
vánoční cukroví perníčky,
teplota peceni pernicku,
perníčky recept,
kdy začít péct perníčky,
čím potřít perníčky po upečení,
potírání perníčků po upečení
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
med,
vejce,
žloutek,
soda jedlá,
koření do perníku,
rum,
kakao,
žloutek,
bílek,
cukr moučkový,
solamyl
Komentáře (233)
Chtěla jsem se zeptat, perníčky jsou měkké celou dobu po upečení (nyní, až třeba do Silvestra) nebo to má fáze, že to je měkké, pak dlouho tvrdé a pak měknou?
A jak je ideálně skladovat v paneláku?
A poslední otázka - mohla byste napsat váš recept na tu čokoládovou polevu, kterou děláte a používáte Vy? Je to super nápad. Akorát by mě zajímal váš grif na to namáčení do čokolády. Já bych si v té polevě určitě spálila prsty, když bych držela perníček a snažila se ho namočit. Nešlo by to treba štětcem?
Omlouvám se za všechny mé začátečnické otázky a moc děkuji za zodpovězení!
Poprvé v životě jsem pekla perníčky a jsou VÝBORNÉ a MĚKKÉ. Díky za recept.
Na manželovo rebelantské přání jsem použila máslo a v pohodě.
Válet a vykrajovat mi s nadšením pomáhala 3letá dcerka, takže se zabavila na 3 hodiny, protože neustále pečlivě zvažovala, které z 10 zvířátek si zaslouží být právě vykrojeno.
Jestli to do porodu stihnu, udělám druhou várku dle stejného receptu.
Další prostoduché dotazy:
1. Těsto jsem dala do lednice do hrnce s pokličkou. Dělá se to jinak?
2. Jak dlouho předem jsem si měla vyndat těsto z lednice? Mě to nenapadlo a pak jsem zápasila s nepoddajnou hroudou.
3. Ještě chci zdobit. Je možné na polevu použít mixér?
Díky.
chápu dobře, že do těsta dám 2 celá vejce a 2 žloutky a na potření upečených perníčků pak použiji další 1 celé rozšlehané vejce...takže na recept tedy celkem 3 celá vejce a 2 žloutky? Co když bych místo Hery použila máslo? Děkuji
Díky za bezva recept s krásnými fotkami.
Lenka:
Děvčata do těsta přijdou 2 celá vejce a 2 žloutky
hanahcotton:
Jinak perníčků z jedné dávky mám jeden plný hluboký plech
LŽÍCE je vždy POLÉVKOVÁ
LŽIČKA je vždy KÁVOVÁ -
Myslím, že tyto dávky se uvádí ve všech receptech a vždy je to takto myšleno
A taky je recept na polevu - přidám ji i k receptu
* 1 bílek
* cca 200g moučkového cukru
*1 lžička solamylu
Cukr si alespoň na 3x proseju. Třeme vařečkou asi 20 minut, až poleva změní konzistenci - zhoustne a zbělá- pak je hotová. Je dobré zbytek polevy zakrýt mokrou utěrkou, aby nevysychala.
Na zdobení nesmí poleva téct, zkus namočit do polevy párátko a udělat si zkušební tečku, když se roztíká je potřeba polevu zahustit.
Hani díky, na ty sáčky se musím mrknout