Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Richenza

12. 12. 2010 21:49

Výborný recept,včera jsem zadělala,dnes upekla,s těstem se velmi dobře pracovalo,nelepilo se ani netrhalo.Chuťově taky výborné,i naše králička Bedřiška ocenila kvalitu a spucla jeden na ten šup :-) Moc děkuju za recept a přeju hezké Vánoce.

hanahcotton hanahcotton

10. 12. 2010 23:01

Mneneznas super...:yes::yes::yes: a díky za foto...:-K

mneneznas

10. 12. 2010 22:17

Hani, perníčky jsou super, a zítra bude na řadě chaloupka :-K :yes::yes: přidala jsem foto - i když zdobit jako ty neumím :-))

Jackie79

10. 12. 2010 17:22

Tak :-), perníčky jsem pekla už dnes a povedly se:yes::-)). S těstem se perfektně pracovalo, nechala jsem ho odležet asi jen hodinu a na chuť je moc dobré. Perníčky zachovaly svůj tvar a zítra se dám do jejich zdobení.;-)

hanahcotton hanahcotton

10. 12. 2010 11:10

Terezie...myslíš na obarvení :-? Nic jiného než potravinářské barvy jsem nezkoušela ;-)

terezie koutova

10. 12. 2010 10:22

muže být něco jiného než potravinářské barvy:-?:-?:-)

hanahcotton hanahcotton

8. 12. 2010 03:19

Žaneto v perníkovém koření je obsaženo zhruba toto - skořice, hřebíček,citrónová kůra,pomerančová kůra, anýz, badyán. Protože jsem v práci a koření nemám před sebou, je docela možné, že jsem na něco zapoměla, ale jsou tu šikulky, které mě určitě opraví, pokud to bude špatně;-)

hanahcotton hanahcotton

8. 12. 2010 03:13

Lejdy super :yes::yes::yes:

Žaneta

7. 12. 2010 20:01

http://www.toprecepty.cz/recept/16002-pernicky-nas...Ahoj chtela jsem se zeptat o jakou smes koreni se jedna. Žiju v italii a tak trosku zapasim s ingrediencemi :-)

Lejdy

7. 12. 2010 18:34

Dík za recept.Povedli se mě.Přidávám foto.

hanahcotton hanahcotton

7. 12. 2010 15:50

Jackie budu se těšit a věřím, že se povedou :yes:;-)

Jackie79

7. 12. 2010 08:59

Nebyly:-), našla jsem je v jednom z letošních vánočních časopisů. Díky za podporu, perníčky budu péct o víkendu, tak dám pak vědět, jestli se povedly:-D

hanahcotton hanahcotton

7. 12. 2010 08:53

Jackie, taky peču v plynové troubě....doufám, že se perníčky povedou :yes:Pokud jsem to dobře pochopila, tak perníčky, které se nepovedly nebyly z mého receptu :-?:-?

Jackie79

7. 12. 2010 07:30

Poměr surovin jsem určitě nepopletla, akorát jsem místo tekutého medu dala pastový a peču v plynové troubě. Vyzkouším tvůj recept, snad se mi perníčky povedou, jsou úplně perfektní a pokud jsem ještě nehodnotila, posílám bod:-). Akorát je udělám tmavší, máme rádi kakao :-)

hanahcotton hanahcotton

6. 12. 2010 20:28

Jackie 79 - tak to vůbec netuším, co bylo špatně, že se perníčky nepovedly...není možné, že jsi popletla poměr surovin :-O:-? Já tento recept dělám léta a tohle se mi ještě nestalo :-//S tím pečením....v receptu není uvedená doba pečení - možná jsi četla jiný recept...ale perníčky opravdu nejdříve naskočí, potom jakoby splasknou a dopékají se...a délka pečení záleží na troubě....v plynové je to jinak, v elektrické a horkovzduchu také jiná doba.;-)

1 7 8 9 10 11 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM