Zázvorky bez amonia
Zázvorky potřebují před konzumací odležet. To je jejich jediná vada. Jinak mají samé plusy. Jak v chuti, tak ve snadné přípravě. Navíc patří k vánočním svátkům. Pusťte se do jejich přípravy včas, ať můžete ve správný čas začít mlsat!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 571 kJ / 1 571 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,43 g |
Tuky | 12,56 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 323,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, zázvor a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Ve směsi uděláme důlek, do něj vyklepneme vejce, přidáme trochu mléka a zaděláme husté těsto. Přendáme je na vál a rukama vypracujeme.
Krok 2: Na pomoučněném vále pak těsto rozválíme na 3 mm plát a z něj vykrajujeme tvary zázvorek. necháme alespoň půl hodiny odležet.
Krok 3: Pečeme asi 8–10 minut v troubě vyhřáté na 180–190 °C. Dáváme přitom pozor na okraje, abychom cukroví nepřipálili.
Krok 4: Vychladlé zázvorky potíráme cukrovou polevou (voda svařená a vymíchaná s cukrem) a můžeme posypat obarveným cukrem, nebo ozdobit čokoládou. Zázvorky musíme nechat nejméně čtrnáct dní rozležet v chladnu.
Zveřejněno 14. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zázvorky bez amonia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VQ4v
Moje poznámka
Zázvorky bez amonia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VQ4v
Nejnovější recepty
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 19 minutami
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 15 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 20 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffiny
Petra.21 před 1 hodinou
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 9 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 11 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 12 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 14 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 14 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 14 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 14 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 14 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 14 hodinami
Tématické fráze:
zázvorky,
zázvorky recept,
nejlepší zázvorky,
zazvorky z cerstveho zazvoru,
recept na zázvorky,
amonium,
co je amónium,
nejlepsi recept na zazvorky,
zazvorky cukrovi,
vánoční cukroví nejlepší recepty zázvorky,
amonia,
recept zázvorky,
bezlepkové zázvorky,
vánoční cukroví zázvorky,
amonium recepty,
co je to amonium,
cukroví zázvorky,
recepty zazvorky,
výborné zázvorky,
nejlepší vánoční cukroví zázvorky
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
zázvor,
citron,
kypřící prášek do pečiva
Komentáře (22)
A většinou to dělám tak, že těsto nechám odpočinout přes noc a další večer zázvorky vykrojím, nechám do rána na plechu a pak peču
Hanko, nad použitím čerstvého zázvoru jsem přemýšlela vloni, jsem ráda, že mi někdo potvrdil, že to lze. Asi bych dala jen čerstvě vylisovanou šťávu z něj, jde to dobře lisem na česnek