Zelňačka, jak ji máme rádi
Vůně kysaného zelí, kousek klobásy a trocha brambor – tradiční česká zelňačka je polévka, která zahřeje tělo i duši. Její jemně kyselá chuť je neodmyslitelnou součástí kuchyně našich babiček.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 721 kJ / 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,93 g |
| Tuky | 0,87 g |
| Vláknina | 8,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 33,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku a zalijeme vodou s kostkou masoxu.
Krok 2: Na kousky nakrájíme zelí, papriku a brambory, přidáme k vývaru společně s bobkovým listem, novým kořením, kmínem, pepřem. Necháme cca 20 minut povařit do změknutí.
Krok 3: Přidáme klobásu, trochu octa, trošku cukru a soli, přilijeme asi půl hrnku mléka, necháme povařit.
Na závěr můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.
Na závěr můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.
Zveřejněno 19. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka, jak ji máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l7Ar
Moje poznámka
Zelňačka, jak ji máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l7Ar
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 4 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 4 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 5 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 7 minutami
Bramboráčky
Anickamanicka před 1 hodinou
Domácí langoše
Jurkano před 1 hodinou
Perníčky
horakova654 před 1 hodinou
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 2 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 2 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 2 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 2 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka,
zelnačka polévka,
zdravá zelňačka,
zelňačka bez klobásy,
jak uvařit zelnačku,
hustá zelňačka,
zelňačka recept,
recept zelnačka,
jak uvařit zelí,
zelňačka s uzeným masem,
vynikajici zelnacka,
recepty zelňačka,
nej zelňačka,
polévky recepty zelnačka,
recept na zelňačku z mléka,
zelňacka s polévka s párkem,
zelnačka z mleka,
zelnačka z hlávkového zelí,
dunajská klobása recept,
recepty na zelňačku
Suroviny:
zelí hlávkové,
cibule,
brambory,
paprika čerstvá červená,
klobása,
mléko,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř mletý,
kmín celý,
masox hovězí,
ocet,
cukr,
sůl,
sádlo
Komentáře (5)
Zelňačka se vaří z kysaného zelí a ne z hlávkového zelí.