Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z kuřecích jater

Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (112×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez chlazení

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez chlazení)

3. 6. 2008 11:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 597 kJ / 3 728 kcal
Bílkoviny176,79 g
Tuky315,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 5,81 g
Sodík 785 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy44,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marsi Mesi

13. 2. 2011 19:19

maris ukládám si, posílám bodíka a vyzkouším:yes::-))

maris maris

13. 2. 2011 17:57

Ivaan - moc děkuji za vyzkoušení a za krásné fotky, mám radost, že paštika chutnala:-)

Ivaan

12. 2. 2011 20:55

Výborná paštika, kterou jsem dělal s těmito rohlíky - www.toprecepty.cz/recept/17115-rohliky-jako-dech---uzasne/.
Taktéž vynikající. Přidávám bodík a fotky.

maris maris

19. 1. 2011 18:27

stanelo:-), Ty jsi to dovedla k dokonalosti:yes:, škoda, že jsi tu krásu nevyfotila:-). Díky:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 1. 2011 18:24

:-OTak to si ukládám;-):-pa+26:yes:posílám

stanela

19. 1. 2011 18:01

Dala jsem si záležet a udělala jsem jí v tom slaninovém kabátku (podle Filipa)pod slaninu jsem naaranžovala sušené brusinky a kousky mandlí,zabalila do folie a převázala mašlí-oslavenec skákal radostí a konzumoval jí bez jakékoliv újmy 11 dní.Toliko k trvanlivosti.

maris maris

18. 12. 2010 19:30

Olinko, moc děkuju:-K
Není nijak konzervovaná, tak bych řekla v lednici tak týden, asi i déle, ale jistota je jistota;-):-)

olina16

15. 12. 2010 14:58

Včera jsem jí dělala a je to opravdu neskutečná dobrota:yes: Formu jsem vyložila slaninou podle Filipa. Do druhého dne jsme nevydrželi a večer ochutnali, ale už byla krásně ztuhlá. Všem moc chutnalo. Jen bych se chtěla zeptat, jak dlouho jí asi můžu mít v lednici? Tentokrát už je skoro snědená, ale přemýšlela jsem, že bych jí mohla někomu udělat jako dárek.
A samozřejmě bodík, kdyby to šlo, dala bych jich víc:-p

maris maris

3. 12. 2010 19:16

Děkuji:-K, jsem moc ráda, že chutnalo.
Filipe - Tvá vylešení jsou bezvadná, určitě vyzkouším;-):-)

stanela

3. 12. 2010 14:52

Včera jsem jí zkusila,napoprvé z poloviční dávky,a je skvělá!!:-p:yes:

Filip

24. 11. 2010 11:13

Toto je opravdu vynikající recept, paštika je úžasná. Rychlé a jednoduché. Dělal jsem ji už asi 3x, dochucuji rozmarýnem, tymiánem, majoránkou, k pepři dávám koriandr a nechybí 1-2 panáčky metaxy nebo portského vína.
V pátek ji budu udělat z chlazených kachních jater.
Před uložením vykládám terinu Váhalovou slaninou, zbylé konce slaniny přeložím přes sebe a dám na chvilinku do trouby do prvních bublinek tuku u stěny teriny (!!! NEPEČU !!!), jen aby se maličko vytáhl ze slaniny tuk a po ztuhnutí šla lépe vyklopit na prkénko. Před vyklopením krátce ponořím do horké vody. Tuk, který se v troubě maličkou oddělil mezi slaninu a stenu teriny se tak rozpustí a paštika vyklouzně jako po másle.

ssimusshka ssimusshka

12. 11. 2010 22:01

Taky se chystám ukuchtit nějakou paštičku.. jen jsem chtěla dodat k problému s ochucováním syrových jater- stačí si dát vzorek paštiky na talířek a na chvíli šoupnout do mikrovlnky a můžete dochucovat;-)

Pajaska Pajaska

17. 10. 2010 22:07

Tuhle paštiku už jsem dělala a je opravdu nezapomenutelná.Už jsem tu měla jako neregistrovaná komentář jako Pája .Letos bude součástí vánočních svátků.Do spodu formy aspik na něj petrželka jako ozdoba a na to proužek brusinek a na to paštika.Už to mám promyšlené.;-)Navíc to nebude osychat.:-K Konečně jsem mohla obodovat,škoda,že nejde dát těch bodů víc.:yes:

maris maris

17. 10. 2010 18:14

Martino, děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že paštika chutnala;-):-)

martinahayek

17. 10. 2010 13:50

naprostý luxus,přidala jsem pár sekaných mandlí a hrst brusinek,a můžu říct že návštěva chválou opravdu nešetřila....výborný recept:yes:

1 9 10 11 12 13 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: domácí paštika recepty nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater kuřecí játrová paštika jatrová paštika kluci v akci paštika recept drůbeží játrová paštika kuřecí játrová domácí paštika recepty recept na pastiku domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty játrová paštika z drubežích jater nejlepší játrová domácí paštika kuřecí játrová paštika recept játrová paštika recept prostřeno paštika kluci v akci domácí paštika drubezi pastika drůbeží játrová paštika recept domácí drůbeží játrová paštika domácí paštika recept kuřecí játra paštika

Suroviny: játra kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, koření paštikové, olej olivový

TopRecepty.cz

Paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jvv