Paštika z kuřecích jater
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 597 kJ / 3 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,79 g |
Tuky | 315,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 5,81 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 44,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2011 19:19
maris ukládám si, posílám bodíka a vyzkouším
13. 2. 2011 17:57
Ivaan - moc děkuji za vyzkoušení a za krásné fotky, mám radost, že paštika chutnala
12. 2. 2011 20:55
Výborná paštika, kterou jsem dělal s těmito rohlíky - www.toprecepty.cz/recept/17115-rohliky-jako-dech---uzasne/.
Taktéž vynikající. Přidávám bodík a fotky.
Taktéž vynikající. Přidávám bodík a fotky.
19. 1. 2011 18:27
stanelo, Ty jsi to dovedla k dokonalosti, škoda, že jsi tu krásu nevyfotila. Díky
19. 1. 2011 18:24
Tak to si ukládáma+26posílám
19. 1. 2011 18:01
Dala jsem si záležet a udělala jsem jí v tom slaninovém kabátku (podle Filipa)pod slaninu jsem naaranžovala sušené brusinky a kousky mandlí,zabalila do folie a převázala mašlí-oslavenec skákal radostí a konzumoval jí bez jakékoliv újmy 11 dní.Toliko k trvanlivosti.
18. 12. 2010 19:30
Olinko, moc děkuju
Není nijak konzervovaná, tak bych řekla v lednici tak týden, asi i déle, ale jistota je jistota
Není nijak konzervovaná, tak bych řekla v lednici tak týden, asi i déle, ale jistota je jistota
15. 12. 2010 14:58
Včera jsem jí dělala a je to opravdu neskutečná dobrota Formu jsem vyložila slaninou podle Filipa. Do druhého dne jsme nevydrželi a večer ochutnali, ale už byla krásně ztuhlá. Všem moc chutnalo. Jen bych se chtěla zeptat, jak dlouho jí asi můžu mít v lednici? Tentokrát už je skoro snědená, ale přemýšlela jsem, že bych jí mohla někomu udělat jako dárek.
A samozřejmě bodík, kdyby to šlo, dala bych jich víc
A samozřejmě bodík, kdyby to šlo, dala bych jich víc
3. 12. 2010 19:16
Děkuji, jsem moc ráda, že chutnalo.
Filipe - Tvá vylešení jsou bezvadná, určitě vyzkouším
Filipe - Tvá vylešení jsou bezvadná, určitě vyzkouším
3. 12. 2010 14:52
Včera jsem jí zkusila,napoprvé z poloviční dávky,a je skvělá!!
24. 11. 2010 11:13
Toto je opravdu vynikající recept, paštika je úžasná. Rychlé a jednoduché. Dělal jsem ji už asi 3x, dochucuji rozmarýnem, tymiánem, majoránkou, k pepři dávám koriandr a nechybí 1-2 panáčky metaxy nebo portského vína.
V pátek ji budu udělat z chlazených kachních jater.
Před uložením vykládám terinu Váhalovou slaninou, zbylé konce slaniny přeložím přes sebe a dám na chvilinku do trouby do prvních bublinek tuku u stěny teriny (!!! NEPEČU !!!), jen aby se maličko vytáhl ze slaniny tuk a po ztuhnutí šla lépe vyklopit na prkénko. Před vyklopením krátce ponořím do horké vody. Tuk, který se v troubě maličkou oddělil mezi slaninu a stenu teriny se tak rozpustí a paštika vyklouzně jako po másle.
V pátek ji budu udělat z chlazených kachních jater.
Před uložením vykládám terinu Váhalovou slaninou, zbylé konce slaniny přeložím přes sebe a dám na chvilinku do trouby do prvních bublinek tuku u stěny teriny (!!! NEPEČU !!!), jen aby se maličko vytáhl ze slaniny tuk a po ztuhnutí šla lépe vyklopit na prkénko. Před vyklopením krátce ponořím do horké vody. Tuk, který se v troubě maličkou oddělil mezi slaninu a stenu teriny se tak rozpustí a paštika vyklouzně jako po másle.
12. 11. 2010 22:01
Taky se chystám ukuchtit nějakou paštičku.. jen jsem chtěla dodat k problému s ochucováním syrových jater- stačí si dát vzorek paštiky na talířek a na chvíli šoupnout do mikrovlnky a můžete dochucovat
17. 10. 2010 22:07
Tuhle paštiku už jsem dělala a je opravdu nezapomenutelná.Už jsem tu měla jako neregistrovaná komentář jako Pája .Letos bude součástí vánočních svátků.Do spodu formy aspik na něj petrželka jako ozdoba a na to proužek brusinek a na to paštika.Už to mám promyšlené.Navíc to nebude osychat. Konečně jsem mohla obodovat,škoda,že nejde dát těch bodů víc.
17. 10. 2010 18:14
Martino, děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že paštika chutnala
17. 10. 2010 13:50
naprostý luxus,přidala jsem pár sekaných mandlí a hrst brusinek,a můžu říct že návštěva chválou opravdu nešetřila....výborný recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 7 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 8 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 10 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí paštika recepty nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater kuřecí játrová paštika jatrová paštika kluci v akci paštika recept drůbeží játrová paštika kuřecí játrová domácí paštika recepty recept na pastiku domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty játrová paštika z drubežích jater nejlepší játrová domácí paštika kuřecí játrová paštika recept játrová paštika recept prostřeno paštika kluci v akci domácí paštika drubezi pastika drůbeží játrová paštika recept domácí drůbeží játrová paštika domácí paštika recept kuřecí játra paštika
Suroviny: játra kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, koření paštikové, olej olivový
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
205 názorů